WordPress Meetup 010 - 14 September 2015

This is a past event

46 people went

Needs a location

Details

Servus! Houden we het een beetje uit met de warmte? Aankomende WPMeetup010 zal weer interessant worden. We kunnen deze keer twee diverse talks verwachten. 1 technische en 1 business talk:

Programma

19:00 Inloop - drankje aangeboden door het #WPMeetup010 team

19:30 "Een blik achter de schermen bij nrc.nl" door Appie Verschoor

20:15 Pauze*

20:30 "Building Bridges Between Businesses" door Rogier Gigengack

21:15 Borrel*

*De pauze en borrel drankjes worden aangeboden door Level Level (http://level-level.com/).

Meld je aan voor de meetup of laat even weten dat je niet kan, dank je wel!

Talk info

1. Praatje, "Een blik achter de schermen bij nrc.nl (http://nrc.nl/)"

Door Appie Verschoor

NRC.nl gebruikt sinds 2005 wordpress, eerst alleen voor de weblogs, later voor nrcnext.nl (http://nrcnext.nl/) en sinds 2010 ook voor nrc.nl (http://nrc.nl/). nrcnext.nl (http://nrcnext.nl/) heeft ons geleerd dat WordPress op de frontend van een nieuwssite een zware klus is en uiteindelijk ga je altijd een keer down als het druk is. We draaien sinds 2010 dan ook geen WordPress meer aan de publieke kant, maar al onze (web)redacteuren schrijven in WordPress. Hoe richt je dat in als er constant 15 mensen artikelen schrijven?

Hands-on-vogelvlucht-sessie met directe Q-A (oftewel zie je iets, vraag dan maar raak!).

Over Appie Verschoor, 1966
Automatiseerder sinds 1995, webontwikkelaar en PHP-krasser sinds 2003. Eerst NucleusCMS, ook Drupal (5 en 6) toen via NRC WordPress, doet Linux, PHP, Python, SQL, mongoDB, JavaScript en grote datasets.

Talk Language: Dutch

2. Building Bridges Between Businesses

Door Rogier Gigengack

Steve Jobs heeft met Apple het "Inside out denken" bedacht. Dat betekent dat Apple bepaald wat de gebruiker wilt en dat was een zeer succesvolle strategie. Echter creëert een vernieuwd "Outside In denken" nieuwe markten voor jou als ondernemer.

Met het Outside In denken, leer je te kijken vanuit een klant naar jouw eigen onderneming. Wat verwacht een klant van jou? Hoe ziet de klant jou qua diensten en producten portfolio? Jij wilt alleen maar websites leveren, maar de klant ziet jou misschien wel als zijn internetpartner en wilt graag vanuit jou een aanbeveling voor een echt SEA Specialist. Misschien wilt hij graag vanwege de zeer prettige communicatie jou als Project manager van het gehele Web Concept. Misschien verwacht hij dat je Hosting, domeinregistratie en email voor hem regelt. Of misschien moet je zijn website gaan onderhouden en wilt hij graag een onderhoudscontract. Misschien, misschien, misschien..

Bij deze manier van denken gaat het erom dat je nieuwe markten gaat ontdekken om jouw business te laten groeien. Het aanbod heb je allang in kaart, echter ga je nu dus de vraag beter in kaart krijgen en vervolgens zoeken naar de juiste balans tussen vraag en aanbod. Hierin is het key om focus te blijven houden. Het moet wel bij jou (als organisatie) blijven passen en geen ver van je bed show worden.

Dus... Building bridges between businesses. The business of your customers, yourself and your partners.

Over Rogier Gigengack
26 jarige man uit Arnhem. 1+ jaar Key Accountmanager @ Savvii Managed WordPress hosting 7+ jaar ervaring in de commercie. 3+ jaar handelsbemiddeling en adviesbureau.

Opleiding Strategisch management - Universiteit Twente behaald en bezig met Commercieel management - Universiteit Twente.

Talk Language: Dutch

Intended Audience: MKB en ZZP

Locatie / Adres

Design Silo
Maashaven Zuidzijde[masked] AE Rotterdam

Je kan gratis parkeren aan de Maashaven Zuidzijde. Metrostation Maashaven ligt pal voor de deur.

Al met al twee mooie talks, dus meld je aan! Wij kijken er in ieder geval al naar uit.

Mocht je vragen hebben neem dan contact op met een van ons, Chantal (http://www.meetup.com/Rotterdam-WordPress-Meetup/members/8769568), Lindsey (http://www.meetup.com/Rotterdam-WordPress-Meetup/members/127286032) of Jaime (http://www.meetup.com/Rotterdam-WordPress-Meetup/members/33581012).

Tot de 14e!