WordPress Meetup Rotterdam - 28 mei 2018

WordPress Meetup 010
WordPress Meetup 010
Public group

Redkiwi

Dunantstraat 8 · Rotterdam

How to find us

Je kan hier op diverse manieren naar toe en het O.V. stopt op een enkele minuten afstand lopen van Metrostation Coolhaven. Dunantstraat 8, 3024 BC Rotterdam

Details

Talk 1 - Sharon Lederer met "Zo word je een WordPresser met een vlotte pen!"

Talk 2 - Olaf Lederer met "Multi-shop met WooCommerce, is dat mogelijk?"

# TALK 1
Sharon Lederer met "Zo word je een WordPresser met een vlotte pen!"

Zelf je website bouwen met WordPress is leuk, eenvoudig én goedkoop. Zeker als je ook nog je eigen webteksten en zakelijke blogs schrijft. Even wat woorden op papier zetten, lijkt makkelijk. Maar brengen jouw teksten de boodschap wel goed over? Worden je teksten door de bezoekers begrepen? En nog belangrijker: zorgen je teksten voor het gewenste resultaat?

Mijn presentatie geeft antwoord op deze vragen. Ik ga je niet vertellen dat je alle spelfouten eruit moet halen, maar wel hoe je teksten duidelijker, overtuigender en aantrekkelijker kan maken. In willekeurige volgorde zullen structuur, argumentatie en taalgebruik worden besproken. De tips zijn praktisch, eenvoudig toe te passen en gaan uit van bekende communicatiemodellen.

OVER SHARON
Sharon helpt ondernemers met het creëren van steengoede content. Van nieuwsbrieven en social media posts tot blogs en productteksten. Daarnaast heeft zij 3 jaar geleden SuperBlogger opgericht om andere bloggers te helpen met het opzetten van een succesvolle blog. Vorig jaar is Sharon begonnen aan de pre-master Behavioral Science om website bezoekers nog beter te kunnen verleiden.

Sharon is betrokken in de WordPress community als organisator van WordCamp Nijmegen.

Twitter: @SharonLederer

# TALK 2
Olaf Lederer met "Multi-shop met WooCommerce, is dat mogelijk?"

Met de multi-site instelling in WordPress is het mogelijk om een klein netwerk van websites of webshops op te bouwen. Anders dan je zou verwachten, zijn de subsites niet direct met elkaar verbonden. Gebruik je de instelling voor meerdere webshops, dan is er geen samenspel tussen de verschillende winkels mogelijk. Wil je een echte multi-shop functionaliteit (zoals Coolblue), dan zal je toch een ander platform (bijvoorbeeld Magento) moeten kiezen.

Toch is er één plugin waarmee je een aantal functies uit een multi-shop omgeving voor je WordPress website kunt gebruiken.

Tijdens mijn presentatie zal ik verschillende voorbeelden laten zien hoe je met deze plugin (WooCommerce Multistore) via één interface alle aangesloten shops voor een groot deel kan beheren. Denk hierbij aan één centrale plek voor het beheren van producten, orders en voorraad.

Een praktische presentatie voor WordPress gebruikers die na Meetup direct met hun multi-site aan de slag zullen gaan!

OVER OLAF LEDERER
Olaf bouwt websites voor zichzelf en zijn klanten sinds 1999. Zijn eerste WordPress website, Web Development Blog, werd in 2006 opgezet met WordPress versie 1.5. Via deze blog en enkele anderen, deelt Olaf regelmatig scripts en (WordPress) kennis. Daarnaast staan er in de WordPress repository momenteel 2 plugins op zijn naam.

Zou je Olaf een developer noemen? Nee, zeker niet! Als eigenaar van Finalwebsites adviseert hij klanten over alle facetten van het online ondernemen en levert hij niet alleen websites, maar ook diensten zoals zoekmachine optimalisatie, e-mailmarketing en webhosting.

Twitter: @finalwebsites

# PROGRAMMA

19.00: Inloop met koffie en thee

19.30 uur: "Introductie"

19:45 uur - Talk 1 - Sharon Lederer met "Zo word je een WordPresser met een vlotte pen!"

20:15 uur - Pauze

20.30 uur - Talk 2 - Olaf Lederer met "Multi-shop met WooCommerce, is dat mogelijk?"

21:15 - Vragen talk 2

21:30 - Borrel

22:30 - Einde

LOCATIE

De meetup zal gehost worden bij Internetbureau Redkiwi Rotterdam. Je kan hier op diverse manieren naar toe en het O.V. stopt op een enkele minuten afstand lopen van Metrostation Coolhaven.

Dunantstraat 8, 3024 BC Rotterdam

Route via

GoogleMaps (https://www.google.nl/maps/place/Internetbureau+Redkiwi+Rotterdam/@51.9072659,4.4580138,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x8ec228c22c902c71!8m2!3d51.9072659!4d4.4580138)