This Meetup is past

40 people went

Price: €10.00 /per person
Location image of event venue

Details

Het onderwerp van deze meetup is 'Big City'. Je verwacht wellicht een meetup over citymarketing? Dat ook, maar we gaan verder... en hoger... Volgens ons kan deze meetup maar op één plek plaatsvinden: op woensdag 23 november treffen we elkaar op stadskantoor Utrecht!

Hoe kun je een stad en alles wat bruist en gaande is online het best profileren en aantrekkelijk maken? We zijn vereerd om Peter-Paul Hellings, Gemeente Utrecht te ontvangen voor een talk, marketeers Frank Berg en Robin Leenders, Toerisme Utrecht, ook zal Yfke Faber, CU2030 een verhaal doen en natuurlijk de CityGuys Roger Bloem & Jean-Paul Schaddé.

Hoe is de gemeente online onderweg en hoe ziet de toekomst eruit? Hoe belangrijk de online zichtbaarheid van een stad en inspireer je toeristen om de stad te bezoeken? Wat gebeurt er allemaal omtrent de ontwikkeling van het stationsgebied in Utrecht, informatie verstrekking, inzichten en veel meer? Hoe zijn twee gasten in Amsterdam bezig met citymarketing en influencials?

Belangrijk: Inloop is vanaf half zeven en we beginnen stipt om 1900 uur!

Peter-Paul Hellings (https://nl.linkedin.com/in/peterpaulhellings) | @GemeenteUtrecht (https://twitter.com/GemeenteUtrecht)

Peter-Paul Hellings (communicatieadviseur online & social gemeente Utrecht) zette enkele jaren geleden de eerste stappen met een professionele webcare-aanpak en social media strategie voor de gemeente. Daarnaast heeft hij in de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan het versterken van de discipline online analyse, wat onder andere heeft geleid tot de start van de Newsroom bij de gemeente in mei dit jaar. Op deze avond praat hij je bij over deze en nieuwe social ontwikkelingen bij de gemeente.

Frank Berg (https://www.linkedin.com/in/frankberg) & Robin Leenders (https://www.linkedin.com/in/robinleenders) | @toerismeutrecht (https://twitter.com/toerismeutrecht)

Frank & Robin zijn marketeer er content marketeer bij Toerisme Utrecht. Zij zijn bezig om Utrecht online zichtbaar te maken en te houden en om bezoekers naar onze Big City te krijgen.

In hun talk vertellen zij over hoe belangrijk de online zichtbaarheid van een stad is en welke (Utrechtse) methoden zij en het team Toerisme Utrecht (http://bezoek-utrecht.nl) toepassen om toeristen te inspireren. Met het ‘Utrechtse’ zoomen ze o.a. verder in op ‘social traveling’: de bezoeker die op vakantie steeds meer wil opgaan in de lokale cultuur. Denk aan het slapen bij een plaatselijke bewoner, fietsen door de stad en het winkelen bij lokale ondernemers. Dit past bij Utrecht, reden dat we dit gebruiken in onze communicatie.

Yfke Faber (https://nl.linkedin.com/in/yfkefaber) | @yfaber (https://twitter.com/yfaber) | @cu2030 (https://twitter.com/cu2030)

Werken aan de grootste binnenstedelijke herstructurering van Nederland is voor mij iedere dag een uitdaging. Mijn focus ligt op het adviseren van het management en bestuur, het adviseren over bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie in het Stationsgebied en het toetsen van deze plannen. Daarnaast heb ik de dagelijks leiding over voorlichters van het Infocentrum Stationsgebied en coach ik de overig communicanten van het project. Waarbij intensieve samenwerking met onder andere ProRail, Klepierre, Provincie, NS en Jaarbeurs cruciaal is.

Samen met onze partners bouwen we aan een stadshart dat klaar is voor de toekomst. Een gezonder en duurzamer hart, waar de stad trots op mag zijn. De trots van het werken aan een ingewikkelde en unieke operatie, de unieke samenwerkingsopgave en de trots op het steeds meer zichtbaarder eindresultaat. Het gaat hier veelal om projecten die grote impact hebben op het functioneren van de stad en waar zeer veel verschillende partijen bij betrokken zijn. Deze intensieve samenwerking komt onder andere tot uitdrukking in de gezamenlijke communicatie over het Stationsgebied.

Tijdens de presentatie van Yfke is de focus vooral gericht op hoe inzet social media @CU2030 omgevingsbewust zijn versterkt & verbreed. En kom je aan de hand van praktijkvoorbeelden tegen wat het effect is, zowel online als in de organisaties die samenwerken aan de herontwikkeling van het stationsgebied.

Roger Bloem (https://nl.linkedin.com/in/rogerbloem) & Jean-Paul Schaddé van Dooren (https://nl.linkedin.com/in/jpschadde)
@rogerbloem (http://twitter.com/rogerbloem) & @jpschadde (http://twitter.com/jpschadde) | @cityguysnl (https://twitter.com/cityguysnl)

Roger en JP hebben allebei een marketing achtergrond van jewelste: Roger is 'Snack Koning' en voormalig marketingman bij oa Burger King, JP is selfproclaimed ''Marketing King', werkzaam geweest bij Flora Holland en nu bij T-mobile. Twee koningen dus.

Met Cityguys zorgen zij en inmiddels een select aantal anderen dat jij precies weet wat de tofste, lekkerste, leukste en chillste locaties zijn van onder andere Amsterdam. Om dit allemaal uit te zoeken zijn zij dus écht dagelijks op pad om de tofste plekken te spotten.

In hun spreekbeurt zullen ze het geweldige verhaal van Cityguys.nl (http://www.cityguys.nl/)vertellen en hoe zij op hun eigen manier, ruim een jaar pas, steeds meer succesvol onderweg zijn met city & influencial marketing.

Ook maak je kans op dit geweldige boek van Ewoud Voogd (https://nl.linkedin.com/in/ewouddevoogd) en David Kok: 'Open Gemeenten'. De vierde in een reeks bundels met de laatste inzichten en goede voorbeelden van sociale media, innovatie en vernieuwing, toegespitst op de (lokale) overheid. Deze socialemedia-almanak voor overheden is samengesteld uit bijdragen van ambtenaren, bestuurders, socialemedia-adviseurs, mensen uit het bedrijfsleven en de wetenschap.

Deze wordt beschikbaar gesteld door HowAboutYou (http://www.howaboutyou.nl/) via Frank Bruijninckx (https://nl.linkedin.com/in/frankbruijninckx), een eyeopener en inspiratie voor iedereen!

RSVP

Aanmelden kan nú, er zijn altijd ca 60 plaatsen beschikbaar, soms zetten we bij. Je kunt je aanmelden door je RSVP bij deze Meetup om te zetten naar "Yes"!

Neem gerust iemand mee!

Is er geen plek meer... Meld je dan aan voor de wachtlijst. Je ontvangt dan automatisch een bericht als er een plekje voor jou vrij is gekomen.

Yes, 23/11 ga ik naar 'BiG CitY' @smc030 @cityguysnl @cu2030 @gemeenteUtrecht @toerismeutrecht Jij ook? check http://ctt.ec/5o63P+ #smc030 - [click to tweet] (http://ctt.ec/5o63P)

PARTNERS, SPONSOREN, CONTENTMAKERS

SMC030 | Social Media Club Utrecht is het maandelijkse event over alles wat digital en online aangaat met een knipoog naar social, dat mede mogelijk wordt gemaakt door OBI4wan, 42Bis, SocialMedia.nl, Puur Evenementen

Wil jij een keer bloggen of de foto’s maken of zelfs sponsoren? Geef dit aan via een van de online kanalen.

We werken altijd aan de beste volgende sessies, jij maakt ‘m geweldig. Tot dan, tot #smc030 (https://twitter.com/search?f=tweets&vertical=default&q=smc030&src=typd)!

Belangrijk: Inloop is vanaf half zeven en we beginnen stipt om 1900 uur!

Robert-Jan, Mischa, Angelique, Jeroen & Berber #smc030

Volg SMC030 ook via:
smc030.nl (http://smc030.nl/)
Twitter (http://twitter.com/smc030)
Facebook (http://facebook.com/smc030)
LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/social-media-club-utrecht-smc030?trk=mini-profile)
Instagram (http://instagram.com/smc030)