Past Meetup

The Sixth Screen - SMC030 'Basic&Beyond'

This Meetup is past

26 people went

Price: €10.00 /per person
Location image of event venue

Details

Wat is de rol van TV nog in onze mediaconsumptie? Wie zien TV nog steeds als 1st screen? Hoeveel screens zijn er eigenlijk te onderscheiden en wat is de rol van elk screen? Hoe ziet social TV eruit in een tijdperk van vloggers, makers en waar de KPI niet meer kijkers maar subs is geworden?

Sprekers

Marc Putman (https://www.linkedin.com/in/marcputman/), Founder & Owner OUTtv (http://www.out.tv/nl/) | @marcputman (https://twitter.com/marcputman)

Marc is eigenaar van OUTtv Media B.V. OUTtv is het eerst crossmediale platform gericht op de gay community. OUTtv bestaat uit een lineair TV kanaal dat beschikbaar is in de Benelux, Duitsland, Midden-Europa en Scandinavia. Daarnaast is er ook OUTmusic, een online radiostation. OUTtv bereikt meer dan 3,5 miljoen huishoudens in Europa.

Maar: Marc heeft grootste toekomstplannen. OUTtv is (as we speak) bezig met het ontwikkelen van een social-gedreven interactieve community waarin TV kijken weliswaar een hoofrol speelt, maar daarnaast nog veel andere sociale functionaliteiten beschikbaar zijn. Hij zal tijdens deze sessie hier meer over vertellen en wellicht zelfs als een testversie van het platform laten zien.

Marc heeft veel ervaring in de omroepwereld; hij heeft gewerkt bij Ziggo, Casema en UPC. Hij weet als geen ander het huidige landschap te schetsen en te duiden en daarin ook de rol van online en social uit te lichten met name in het kader van het bereiken en bedienen van niche communities.

Joost Geurtsen, (https://www.linkedin.com/in/joostgeurtsen/) Global Creative Strategies, Endemol Shine Group (http://www.endemol.nl/) | @joostgeurtsen (http://twitter.com/joostgeurtsen)

Joost is - naast één van de oprichters van SMC030 - binnen Endemol bedenker en conceptontwikkelaar op het gebied van innovaties en branded content. Daaronder valt ook 'digital products', een categorie waarin hij met Endemol Beyond (http://www.endemol.nl/Paginas/Endemol-Beyond.aspx) nauw betrokken is geweest bij het ontwikkelen en exploiteren van crossmedia concepten.

Joost weet als geen ander wat de kansen zijn van het samengaan van TV en online concepten, waar merken op moeten letten, wat voor type content wel en niet werkt. Vragen die Joost zal beantwoorden:

• Hoe is vanuit een TV producent de transitie naar online entertainment ontstaan?

• Hoe worden binnen Endemol Shine crossmediale concepten bedacht?

• Aan welke voorwaarden moeten concepten voldoen willen ze 'werken'?

• Hoe kunnen merken goed gebruik maken van deze concepten?

Kenneth Stamp (https://www.linkedin.com/in/kennethstamp), Tradecast (http://www.tradecast.tv/) | @KennethStamp (http://twitter.com/kennethstamp)

Kenneth Stamp (27) is storyteller bij de Zwolse techstartup TradeCast. Als storyteller is Kenneth verantwoordelijk voor het delen van de ontwikkelingen van het TradeCast-platform, dat het voor bedrijven en ondernemers mogelijk maakt om gemakkelijk eigen online tv-zenders en videoplatformen te starten.Ook deelt hij verhalen over het wereldwijd razendsnel veranderende medialandschap en de unieke manieren waarop TradeCast bedrijven van alle soorten en maten kan helpen om op de nieuwe kansen in dit landschap in te spelen.

Voordat Kenneth bij TradeCast werkte, was hij werkzaam als verslaggever in Zwolle en Amsterdam voor de kranten de Stentor en De Telegraaf. Kenneth ontving een Bachelor of Journalism diploma van het Windesheim College. Hij woont momenteel in Zwolle.

Kijken in de cloud: de opkomst van online tv-zenders: Albert Heijn begint een online tv-zender, Chantal Janzen start een televisie-imperium op internet en Pornhub komt met een contentplatform voor seksuele voorlichting. Hoe je het ook verpakt, het starten van eigen videoplatformen op internet is hot. Tv-maken buiten de gebaande paden en vooral weg van grootmachten als YouTube en Facebook. Die geven je weliswaar alle tools om uit te zenden, maar de kijkersdatabase – het belangrijkste marketingwapen van dit moment – houden ze zelf. Waarom duiken er steeds meer tv-zenders op internet op? Waarom komen steeds meer succesvolle YouTubers in opstand tegen het platform? En waarom kun je jouw unieke content het beste uitzenden op een platform dat écht van jou is, in plaats van op YouTube of Facebook?

RSVP

Aanmelden kan nú, er zijn altijd ca 60 plaatsen beschikbaar, soms zetten we bij. Je kunt je aanmelden door je RSVP bij deze Meetup om te zetten naar "Yes"!

Neem gerust iemand mee!

Ja, wo 28/06 zapp ik niet & ben ik 'tuned in' @joostgeurtsen @marcputman @kennethstamp @smc030 Jij? bit.ly/SMC030-dont-zapp-tune-in #smc030 - [click-to-tweet] (http://ctt.ec/3z6Ic)

Is er geen plek meer... Meld je dan aan voor de wachtlijst. Je ontvangt dan automatisch een bericht als er een plekje voor jou vrij is gekomen.

PARTNERS, SPONSOREN, CONTENTMAKERS

SMC030 | Social Media Club Utrecht is het maandelijkse event over alles wat digital en online aangaat met een knipoog naar social, dat mede mogelijk wordt gemaakt door OBI4wan, 42Bis, SocialMedia.nl, DUIC | De Utrechtse Internet Courant en Beam.

Wil jij een keer bloggen of de foto’s maken of zelfs sponsoren? Geef dit aan via een van de online kanalen.

We werken altijd aan de beste volgende sessies, jij maakt ‘m geweldig. Tot dan, tot #smc030 (https://twitter.com/search?f=tweets&vertical=default&q=smc030&src=typd)!

Robert-Jan, Mischa, Angelique, Jeroen & Berber #smc030

Volg SMC030 ook via:
smc030.nl (http://smc030.nl/)
Twitter (http://twitter.com/smc030)
Facebook (http://facebook.com/smc030)
LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/social-media-club-utrecht-smc030?trk=mini-profile)
Instagram (http://instagram.com/smc030)