This Meetup is past

27 people went

Price: €10.00 /per person
Location image of event venue

Details

Alexa, Siri, Google Home, Apple HomePod, Google Duplex, allemaal voice assistants die nog een plekje in de maatschappij en in business moeten veroveren. Hoe werken ze? Wat zijn de voordelen voor consumenten? Wat zijn de kansen voor bedrijven?

Tijdens deze sessie van SMC030 gaan we deze vragen verder onderzoeken. Zoals je van ons gewend bent zoeken we er experts bij zodat je na een inspirerende avond helemaal op de hoogte bent en er ook zelf mee aan de slag kunt! We nemen wat demo modellen mee zodat je meteen kunt ervaren hoe 'voice' nu precies werkt.

*** DE SPREKERS ***

<< 19.00 - 19.30 >>
Erik Brendon de Vries - Brendon Merkversterking
https://brendon.marketing

Online marketing. Erik is er dagelijks mee bezig en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Zo blijft hij op de hoogte van nieuwe media, trends en ontwikkelingen. Met zijn bedrijf Brendon Marketing helpt hij ondernemers om meer resultaat te halen uit digitale kanalen.

Dit jaar dook Erik in ‘hot topic’ ‘voice’, zowel online als offline. Aan de hand van enkele inspirerende cases neemt hij ons mee door het huidige voice landschap en laat hij zien welke ontwikkelingen er aan zitten te komen.
Tipje van de sluier: we staan aan het begin van een paradigm shift!

<< 19.30 - 20.00 >>
Jente Kater - Founder van voicebooking.com
https://www.voicebooking.com

Jente was radio DJ bij verschillende nationale radiostations. Toch koos hij voor het ondernemerschap en startte Voicebooking.com.
Voicebooking is het snelst groeiende voice-over agency in Europa met een uniek webshop concept, met 24-uurs levering en professionele native voice talents die wereldwijd vanuit hun eigen studio opnemen.
Bij Voicebooking zijn ze behoorlijk 3.0. Jente vlogt over geluid en stemmen. Er staat een bot op de site. Je vindt er een tool die je soundtrack optimaliseert. Een slim zoeksysteem om de juiste stem te vinden, flinke social presence en ga zo maar door.
Ook op audiogebied is er in de de wereld van content creatie veel beweging,. In technische mogelijkheden, in prijzen en de beeldvorming daarvan.
Wat kost eigenlijk een voice over?
Het karakter van een stem, wat doet dat voor je merk?
Hoe kies je een voice over voor je film of spot? Of bot?
Je eigen stem als bot? Or not?

<< 20.15 - 20.45 >>
Tim van der Wiel - Founder Speaky
https://speaky.ai

Tim (1998) is de oprichter van social content agency GoSpooky (2016) en voice tech platform Speaky, (2018)

GoSpooky is gericht op nieuwe media en werkt inmiddels voor merken zoals KLM, HEMA en IKEA.
Speaky ontwikkelt applicaties en oplossingen voor voice assistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa.

Tim stond al in Forbes’ 30 Under 30 lijst. En dit jaar was Tim de hoogste nieuwkomer in de Adformatie Top 100, de lijst van mensen die het verschil maken in de Nederlandse creatieve industrie. Hij werd beschreven als “de Max Verstappen van de reclamewereld”.

Voice assistenten staan op het punt om een essentieel onderdeel van ons leven te worden. Wat drijft deze ontwikkelingen, wat zijn de uitdagingen en hoe speel je hier als merk op in?

Onder de titel ‘Opnieuw leren praten in een spraakgestuurde wereld’ gaat Tim in op een aantal vraagstukken:
- Voice als de nieuwe interface; waarom?
- De immer groeiende macht van de techbedrijven; hoe ga je hier als merk mee om?
- Bouwen voor voice; waar moet je op letten?

<< 20.45 - 21.15 >>
Robyn Vrouwes - Achmea
Online specialist & Analist @Centaal Beheer
https://www.centraalbeheer.nl

Bij Centraal Beheer is Robyn verantwoordelijk voor het verbeteren van de virtuele assistent op de website. Met haar hart voor innovatie heeft zij zich gestort op de connectie tussen chat en voice en zichzelf opgeleid tot Google Assistent Developer.

Robyn deelt haar learnings, opgedaan tijdens de opstart en bouw van de Centraal Beheer App in Google Assistent. Daarnaast heeft ze nog een aantal handige tips & tricks voor SEO bij voice.

*** Wat een line-up! Dit wordt echt super interessant! ***