addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Social Media Club Groningen #12

Het thema van de volgende SMC050 op 4 maart is "de return on investment van social media". Is de ROI van social media wel te meten? En hoe meet je dat dan en hoe bepaal je wat je terug krijgt voor je social media inspanningen? Vragen die de volgende sprekers ons gaan beantwoorden!

André Scholten
De eerste spreker van deze avond is weer eens een echte Noordeling: André Scholten. André is zelfstandig specialist op het gebied van Digital Analytics, SEO en Site Speed. Hij werkte voorheen als Web Analytics Consultant voor het online marketing bureau Traffic4u en beheerde daar top accounts. Ook voor zichzelf doet hij het niet verkeerd: hij heeft 5000+ likes op zijn eigen Facebookpagina. André wil anderen helpen om hun internetsites beter vindbaar te maken in zoekmachines, maakt sites lekker snel en laat ze converteren. Alles meetbaar, natuurlijk.

Andre gaat ons vertellen hoe je Google analytics kunt gebruiken om je social media inspanningen te meten en eventueel aan te passen. Hoe kun je bijvoorbeeld bezoekersaantallen en de ROI doormeten van Twitter- en Facebookberichten? Hoe moet je de data uit ‘sociaal verkeer’ interpreteren?
Hoe meet je het gebruik van social media-knoppen (‘like buttons’) op je website?
En wat zegt al deze data?

Volg André op:

Twitter >> https://twitter.com/AndreScholten
Facebook >> http://www.facebook.com/andre.about.analytics

Bart van der Kooi
De volgende spreker is Bart van der Kooij. Zijn link met het Noorden? Hij heeft, net als vele andere SMC050 sprekers, in Groningen gestudeerd! Bart van der Kooi is nu Online Marketing consultant bij Online Marketingbureau ClickQ, waar hij gespecialiseerd in Social Media Marketing. Hij blogt graag over social media modellen trouwens! Op pinterest, Frankwatching, CMCGblog én op SocialMediaModellen.nl

Bart gaat op SMC050 vertellen over de ROI van social media. Hij zal stilstaan bij de vraag ‘Welke metrics meten Social media ROI’? Zijn dat alleen het aantal volgers, aantal fans of aantal subscribers? Of zijn sentiment, bereik en conversieratio’s minstens zo belangrijk? En wat is eigenlijk de de waarde van sentimenten, reputatie en bereik? Kun je bij social media Uberhaupt wel bepalen welke euro gezorgd heeft voor een verkoop en welke verloren is gegaan? Of moet je vooral kijken naar wat er gebeurt als je niet investeert in social media: de Return-on-Ignoring? Vragen waar hij allemaal een antwoord op geeft!

Bart kun je ook volgen op:

Twitter>> twitter.com/aboutbart
Twitter SocialMediaModellen.nl >> twitter.com/socmedmodellen
Google+ >> https://plus.google.com/109646931091029597940

[TIP: volg de beide sprekers alvast op Twitter en doe op 4 maart verslag van hun presentatie op de #SMC050 avond]

Inschrijven

Je kunt vanaf maandag 18 februari 13:00 je inschrijven voor de SMC050 thema-avond. Dit kun je doen via onze community Meetup. Nog niet lid? Meld je aan en je krijgt een mailtje alvorens de inschrijving begint. Wees er snel bij, want de stoelen zijn altijd razend snel vergeven.

>> http://www.meetup.com/Social-Media-Club-Groningen/

Eten met SMC050

Natuurlijk kun je ook weer mee-eten voorafgaand aan de SMC050. Meld je aan via deze Fikket link

Join or login to comment.

 • Jeroen E.

  Ik heb er van genoten.

  March 5, 2013

 • Marc V.

  eerste presentatie bleef vaag, weinig toegevoegde waarde, vlakke presentatie. Tweede spreker was inhoudelijk goed, sterk verhaal, leuk gebracht maar soms iets te diep op de materie ingaand. Het is natuurlijk ook onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken maar de tweede sprak mij meer aan dan de eerste.

  March 5, 2013

 • Carina W.

  Presentatie van Bart informatief. Presentatie van André Scholten interessant, wist niet dat je zoveel kon meten en weten. Je moet wel een expert zijn voor Google Analytic.

  1 · March 5, 2013

 • Krista S.

  Beide sprekers hebben mij aan het denken gezet over mijn eigen online strategie. De tweede spreker vond ik wel iets te technisch, maar wel nuttig. Handig om in naslagwerk te hebben om nog eens na te lezen.

  1 · March 5, 2013

 • Carolien Van den N.

  1everhaal heel goed, 2e verhaal
  te technisch.

  March 4, 2013

 • Sandra L.

  Interessant, technisch, analytisch en stimulerend om zelf nog 's kritisch een eigen Social Media check te doen

  March 4, 2013

 • Martijn H.

  Sorry, ik ga het niet halen.

  March 4, 2013

 • Jarno D.

  Uitdrukkelijk het verzoek om geen comments te plaatsen onderaan het Meetup evenement. De meeste leden hebben aangevinkt om notificatie e-mails hiervan te krijgen (is de standaard instelling). We willen vooral niet overkomen als spammers. Niet doen dus! AFMELDEN kan via de RSVP. Thanks! organisatie SMC050

  March 4, 2013

 • Marina M.

  Helaas kan ik niet deelnemen vanavond. Succesvolle en plezierige avond gewenst en ik hoop dat je nog iemand blij kunt maken!

  March 4, 2013

 • Evelyn Z.

  Ik ben helaas verhinderd om aanwezig te zijn, dus er komt een extra plekje vrij

  March 4, 2013

 • chantal h.

  Zowel ikzelf als mijn introducee zijn vanavond verhinderd om aanwezig te zijn. Er komen dus 2 plekken vrij!

  March 4, 2013

 • Egbert van der L.

  Unfortunately I must attend another meeting and hope someone else can now take my spot

  March 4, 2013

 • A former member
  A former member

  Helaas kan ik er vnvnd niet bij zijn... Ik hoop dat ik nog op tijd ben voor afmelden..

  March 4, 2013

 • ruben s.

  Hallo SMC, Ik had mij aangemeld, maar kan helaas niet komen. Ik meld mij af en wens diegene die mijn plekje inneemt een plezierige avond! Gr., Ruben Schortinghuis

  February 27, 2013

 • Jeroen B.

  In verband met ingelaste sponsor vergadering kan ik helaas niet aanwezig zijn. Jammer maar helaas.. volgende keer weer present!

  February 25, 2013

 • Jarno D.

  Uitdrukkelijk het verzoek om geen comments te plaatsen onderaan het Meetup evenement. De meeste leden hebben aangevinkt om notificatie e-mails hiervan te krijgen (is de standaard instelling). We willen vooral niet overkomen als spammers. Niet doen dus. Reageren kan op Facebook of Twitter. Thanks! organisatie SMC050

  February 24, 2013

 • Marion R.

  Komt er automatisch een email als er een plek vrij komt of moet ik de website in de gaten houden?

  February 21, 2013

 • Jeroen E.

  Haha, Always Late...Ik ben maar 1.69m. Pas zelfs in de deuropening als het moet.

  February 21, 2013

 • Bart L.

  Bedenk mij net, dat ik dan op de wintersport ben :(

  February 18, 2013

 • chantal h.

  Ben er graag bij!

  February 18, 2013

 • ruben s.

  Hierbij meld ik mij aan. Tot ziens

  February 18, 2013

 • Jarno D.

  Uitdrukkelijk het verzoek om geen comments te plaatsen onderaan het Meetup evenement. De meeste leden hebben aangevinkt om notificatie e-mails hiervan te krijgen (is de standaard instelling). We willen vooral niet overkomen als spammers. Niet doen dus. Reageren kan op Facebook of Twitter. Thanks! organisatie SMC050

  January 22, 2013

Our Sponsors

 • MartiniPlaza

  Een geweldige locatie, goeie faciliteiten en gastheer van SMC050.

 • Radyus

  Online advertisement & Social Media advertisement. Uit 050.

 • NOM

  De NOM investeert in de ontwikkeling van Noord-Nederland.

 • Junction

  Creativity. Media. Technology.

 • Pro-Time Broadcasting & Content

  Pro-Time Broadcasting & Content

 • Gemeente Groningen

  "Verbinding maken tussen scale-ups, Founded in Groningen en SMC050"

 • iWink

  Full service internetbedrijf uit Groningen.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy