Play! reactive beginners' hands-on

This is a past event

14 people went

Location visible to members

Details

Let's build a small, reactive Play! web application with Scala.

Pär, Anders and Örjan of Callista Enterprise will guide us through building a small, reactive webb application with Play! 2 from scratch.

This tutorial i targetetd at Play! beginners and you should bring some Scala coding experience. We'll run the same set-up twice on the same day.

"Play Framework är ett ramverk för webbutvecklare skrivet av webbutvecklare med fokus på utvecklarupplevelsen. Målet är att ge samma enkelhet i webbutvecklingen som språk och ramverk som PHP och Ruby on Rails men på JVM:en. Play finns i två versioner där version 1 är skriven i Java men utan några kopplingar till den traditionella JavaEE platformen. Play 2, som denna tutorial kommer fokusera på, är skriven i Scala men erbjuder utveckling i både Java och Scala. Play 2 erbjuder även konstruktioner för att enkelt sätt utveckla reaktiva applikationer och begrepp som asynkronitet, nonblocking och skalbarhet är hårt integrerade i ramverket.I denna tutorial ger vi en introduktion till Play 2 och vi kommer att använda Playtillsammans med Scala för att bygga en enkel webbapplikation.Deltagare förväntas kunna Java och ha elementära kunskaper i Scala."

Instructions will be in Swedish

Devcode will provide some snacks so that our brains stay reactive.