Past Meetup

5G - Új generációs mobilhálózatok

This Meetup is past

33 people went

Location image of event venue

Details

[AZ ESEMÉNY INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT]
Az ötödik generációs mobilhálózatok (5G) hosszú időre elnyúló kutatási időszaka után a világ szabványosítási intézményei, köztük a 3GPP, már elkezdték a koncepciók szabványosítását és megvalósítását. Nem meglepő, hogy ezzel szinte egyidőben már egyes gyártók elkezdték megtervezni és gyártani az első, 5G technológiára, illetve annak korai verzióira alapuló egységeket. Így tehát már a feladat adott a gyártási és tesztelési eljárásokat kidologozó mérnökök számára is.
Az előadás során szeretnénk bemutatni az 5G technológia hátterét, alap feltevéseit és követeleményeit, valamint a bevezetését megelőző és körülvevő technnikai körülményeket. ezen túl bemutatjuk, hogy milyen kihívásokkal találkoznak a mérnökeink az 5G-re épülő berendezések tesztelésénél.

Előadóink ezúttal Vágó Péter és Balázsi Tamás lesznek, a NOFFZ Technologies színeiben, akik rádiófrekvenciás rendszermérnökként az autóipari gyártócégek számára készített tesztberendezések fejlesztésért és támogatásáért felelősek. Szakterületük a szoftverrádió (SDR, Software Defined Radio) és a hozzá kapcsolódó rendszerek, például az FPGA alapú jelfeldolgozás, kognitív rádió, csatorna emuláció, sokcsatornás digitális vevők vagy akár ezek rendszerintegrációja.
---------------------------------
A regisztráció menete:

A részvétel regisztrációköteles, mely esetén az adataidat az adatkezelési tájékoztatónk (https://schonherzbazis.hu/documentumok/adatkezelesi_tajekoztato.pdf) alapján kezeljük.

A regisztráció ingyenes, amennyiben elküldöd számunkra a friss szakmai önéletrajzod és/vagy LinkedIn profilod és telefonszámod, ezzel jelezve, hogy érdeklődsz a szolgáltatásaink iránt. Ha az elmúlt fél évben már küldtél nekünk önéletrajzot, csak jelezd számunkra részvételi szándékodat.

Amennyiben csak a meetupon szeretnél részt venni, egy névvel és email címmel tudsz regisztrálni, ebben az esetben a részvétel díja 1000 Ft.

A regisztrációkat "Meetup regisztráció" jeligével [masked] email címre várjuk.
---------------------------------
Szeretnél értesítést kapni későbbi meetupjainkról?

Légy része szakmai közösségünknek a Facebookon:
https://www.facebook.com/groups/schonherzbazis/

További információ a Schönherz Bázisról: https://schonherzbazis.hu/

Ha érdekelnek a friss állások és mérnöki hírek, akkor kövess minket a Facebookon: https://www.facebook.com/schonherzbazis