Past Meetup

Mesterséges intelligencia és gépi látás az okosvárosokban

This Meetup is past

55 people went

Details

Nem meglepő tény, hogy a mai, sosem látott ütemben növekvő városok életét szervezni egyre nagyobb kihívás, és a nehézségek leküzdésében a technológia vezető szerepet játszhat.
Főként a biztonság, az energiahatékonyság és az élhetőség köré csoportosulnak azok a kezdeményezések, amik a fő hajtóerejét adják az innovációnak. Például olyan területeken, mint az intelligens videó megfigyelés, megvilágítás és forgalomszervezés, valamint az okos infrastruktúra az önvezető autók számára vagy a parkolás optimalizálás, de még számos példával folytathatnánk a sort.

Ezekben az alkalmazásokban megkérdőjelezhetetlen szerepe van a látható fényt érzékelő kameráknak, és az ezek képén futó gépi látás és mesterséges intelligencia alapú algoritmusoknak. Az előadás megpróbál képet adni ezen a villám tempóban fejlődő területen előforduló fő alkalmazásokról, kihívásokról és megoldásokról.

Horváth István matematikusi és villamosmérnöki háttérrel 2003-ban kezdett dolgozni a video analitika területén, mint alkalmazás és algoritmus fejlesztő mérnök. Tíz évet élt és dolgozott a San Francisco Bay Areában, a Szilícium-völgy északi határán, egy magyar alapítású video-analitikai megoldásokat szállító cégnél (Eutecus, Inc), együttműködve olyan cégekkel, mint a Lockheed Martin, a Raytheon, A Xilinx vagy az Intel/Altera. Jelenleg a Verizon telekommunikációs nagyvállalat Smart Communities divíziójának video analitika algoritmusokat fejlesztő csoportját vezeti Budapesten.
---------------------------------
It is well known that technology can help handling the increasing complexity of organizing life in today's cities that experience a growth never seen before.
Public safety, energy efficiency, citizen experience are the key initiatives, that drive innovations in areas like intelligent video surveillance, intelligent lighting, intelligent traffic solutions, smart infrastructure for self-driving cars, parking optimization and many more. One of the most widely used sensors in these applications is the good old visible light camera combined with Computer Vision and Artificial Intelligence. This presentation discusses the key applications, challenges and techniques used in this lightning fast growing area.

Istvan Horvath has a background in Mathematics and Electrical Engineering. He started working in 2003 in the field of video analytics as application and algorithm developer. He lived and worked for ten years in the San Francisco Bay Area, the northern edge of the Silicon Valley, at a Hungarian founded video analytics company (Eutecus, Inc), collaborating with companies like Lockheed Martin, Raytheon, Xilinx and Intel/Altera. Currently he is leading the Computer Vision Group in the Smart Communities division of telecommunications giant Verizon.
---------------------------------
A regisztráció menete:

A részvétel regisztrációköteles, mely esetén az adataidat az adatkezelési tájékoztatónk (https://schonherzbazis.hu/documentumok/adatkezelesi_tajekoztato.pdf) alapján kezeljük.

A regisztráció ingyenes, amennyiben elküldöd számunkra a friss szakmai önéletrajzod és/vagy LinkedIn profilod és telefonszámod, ezzel jelezve, hogy érdeklődsz a szolgáltatásaink iránt. Ha az elmúlt fél évben már küldtél nekünk önéletrajzot, csak jelezd számunkra részvételi szándékodat.

Amennyiben csak a meetupon szeretnél részt venni, egy névvel és email címmel tudsz regisztrálni, ebben az esetben a részvétel díja 1000 Ft.

A regisztrációkat "Meetup regisztráció" jeligével [masked] email címre várjuk.
---------------------------------
Szeretnél értesítést kapni későbbi meetupjainkról?

Légy része szakmai közösségünknek a Facebookon:
https://www.facebook.com/groups/schonherzbazis/

További információ a Schönherz Bázisról: https://schonherzbazis.hu/

Ha érdekelnek a friss állások és mérnöki hírek, akkor kövess minket a Facebookon: https://www.facebook.com/schonherzbazis