25a Trobada ScratchEd Meetup Barcelona

Barcelona Scratch Educator Meetup
Barcelona Scratch Educator Meetup
Public group

Colectic, SCCL

Carrer dels Salvador, 8 · Barcelona

How to find us

Carrer Hospital 56, pati interior del recinte de l'antic Hospital de Sant Pau, als jardins de Rubió i Lluch, dins l'antiga Escola Massana. Està a 2 minuts del LICEU. 10 minuts de Plaça Catalunya.

Location image of event venue

Details

Ja tenim aquí la 25a trobada ScratchEd Meetup Barcelona que obrirà el curs 19-20, i que farem el proper dissabte 28 de setembre de 10:00 a 13:00 al local de la Cooperativa COLECTIC al barri del Raval de Barcelona (a l'antiga ESCOLA MASSANA dins del patí interior del recinte de l'antic Hospital de Sant Pau).

El Meetup és gratuït i inclou esmorzar a mig matí 😋

Però què són els Meetups de l'ScratchEd exactament? Són trobades mensuals informals on docents, educadors/es i formadors/es poden intercanviar idees i experiències, resoldre dubtes i, sobretot, fer xarxa amb altres persones interessades en les eines de pensament computacional, competències digitals i STEAM per a infants i joves.

En aquestes trobades parlarem de com aplicar Scratch a l’aula i com a extraescolar, en quines etapes educatives pot ser adient fer-ho i de quina manera, recursos metodològics, experiències, projectes, idees…

I tot això no es limita a Scratch! Altres programes de codi visual per blocs, com Snap! «l’Scratch de secundària», que té derivats molt interessants amb els que podem brodar o imprimir en 3D allò que programem! També hi ha cabuda per a qualsevol proposta per a treballar les competències STEAM en l'entorn educatiu. Les possibilitats són infinites, els límits els posem nosaltres! 🙂

Amb tot, el que volem dir és que el programa i continguts de la trobada el configurarem allà mateix entre tots a partir dels interessos comuns.

Aquests meetups normalment s'estructuren en tres parts:

1. Comencem fent treball en xarxa i coneixent els interessos dels assistents.

2. Tots i totes plegats decidim la composició de la graella de sessions i, en grups petits en funció dels interessos, ens distribuïm en els diferents espais. I aquí apliquem la regla dels Edcamps "vota amb els dos peus", de manera que cadascú és lliure de moure's a un altre grup si no resulta ser el que esperava, o li desperta més interès una altra sessió.

3. Ens retrobem totes per compartir els temes tractats, un bon moment per inspirar i ser inspirat: potser aleshores descobrim un tema nou per a la següent trobada !

Així doncs ... Què cal portar? Doncs molta curiositat! Ganes de compartir idees i experiències, i si disposeu d'un ordinador portàtil o tauleta amb algun programa específic, o bé algun aparell o artilugi que vulgueu mostrar serà fantàstic.

Us hi esperem!!! 😁