Past Meetup

Storytelling: hoe bouw je een plot&personages op voor je verhaal? Monday Meetup

This Meetup is past

67 people went

Location image of event venue

Details

Storytelling is het toverwoord tegenwoordig. Bedrijven en ZP’ers communiceren abstracte begrippen als visie, strategie en waarden door middel van verhalen.

Daar praat Marcel van Driel niet over. Zijn lezing gaat over ‘old skool Storytelling’: hoe bedenk je een meeslepend verhaal. In 90 minuten vertelt Marcel alles over plot, personages, over hoe (on)belangrijk inspiratie is en over hoe je in minder dan vijf minuten een idee voor een verhaal genereert. Hij praat over het verschil tussen ‘outlining’ (je verhaal uitgebreid van te voren plotten), ‘pantsing’ (gewoon beginnen en zien waar het verhaal je naartoe leidt) en de ‘Story Genius’ methode, (waarbij je eerst de ‘backstory’ van je belangrijkste personages uitwerkt, voordat je aan je boek begint). En hij laat zien dat de praktijk geen of/of is, maar en/en. Hij doet oefeningen met de deelnemers, dus neem vooral pen en papier mee. Daarnaast beantwoordt hij vragen uit de zaal.

Na de lezing is er een netwerkborrel verzorgt door Seats2Meet.

De lezing ‘Storytelling’ is bedoeld voor zowel beginnende schrijvers als gevorderden (en de beginners hebben ook veel aan het gevorderden-deel).

Marcel van Driel is schrijver van voornamelijk kinderboeken. Zijn eerste boek verscheen in 2002, dit jaar komt zijn vijftigste titel uit. Zijn bekendste boeken zijn de Superhelden.nl-serie (meer dan[masked] exemplaren verkocht in Nederland en Duitsland) en zijn boeken ‘Waanzinnige Plannen’ en ‘Geen Tijd, Geen Geld, Toch Doen’ voor mensen die van dromen werkelijkheid willen maken.

16:30-17:00 Inloop
17:00-18:30 Workshop Storytelling
18:30-20:30 Netwerkborrel met hapjes

Monday Meetup (https://magazine.seats2meet.com/monday-meetup/) is een maandelijks event, waarbij Seats2meet (startende) ondernemers het podium biedt. Daarmee ontstaat een afwisselend en inspirerend programma van workshops, boekpresentaties, webinars en inspiratietafels.

Aansluitend is er altijd een informele netwerkborrel met lekkere hapjes en drankjes. Dit is een geweldige kans om interessante mensen te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en geïnspireerd te raken.

Voor iedereen die open staat voor onverwachte ontmoetingen en bereid is kennis te delen, zijn alle workshops tijdens de Monday Meetup vrij toegankelijk.