• Miksi sinua on niin vaikea ymmärtää?
  Kysymys on yhtälailla minulta sinulle kuin sinulta minulle. Ja ehkä se on ihan vähän myös jokaiselta itselleen. Mikä ihmisten välistä viestintää hiertää? Mikä hankaloittaa yhteisymmärrystä? Mistä syntyy kohinaa, mikä katkaisee signaalin? Pureudutaan kohtaamisen & kommunikaation haasteisiin ja harjoitellaan yhdessä vähän paremmaksi. Auttaa niin kotona kuin työelämässäkin. Nämä kysymykset esitti Koodarikuiskaaja Elisa Heikura, joka saapuu marraskuun tapaamiseen Helsingistä. Elisa on ollut puhumassa ja vetämässä työpajoja useissa WP-meetupeissa ja vähän isommissakin tapahtumissa! Saavuhan sinäkin paikalle!

  BSTR Luova Konttori

  Keskuskatu 10 · Seinäjoki

  4 comments
 • Gutenberg-editoriin valmistautuminen ja sen laajentaminen
  WordPressin uuden Gutenberg-sisältöeditorin julkaisu on ihan nurkan takana. WordPressin version 5.0 tullessa julki (alustavasti 19.11.) se korvaa jo pitkään palvelleen klassisen editorin. Tutkitaan uuden editorin nykytilaa ja mietitään valmistautumista sen tuloon. Mitä täytyy tehdä, jos mitään? Mitä jos en tee mitään? Voinko pitäytyä klassisessa? Gutenberg tuo mukanaan sisältölohkot (blocks), kuten tekstikappale, palstat, galleria jne. Tarkastellaan tapoja laajentaa editoria, eli erilaisia ohjelmallisia tapoja luoda omia lohkoja sisäänrakennettujen lisäksi, sekä lisäosien ja teemojen mahdollistamia uusia lohkoja. Aiheen alustaa Mikko Siikaniemi. Olet tervetullut jakamaan myös omia kokemuksiasi Gutenbergistä.

  BSTR Luova Konttori

  Keskuskatu 10 · Seinäjoki

  1 comment
 • Hakukoneoptimointi / Seinäjoen WP-meetup 1-v.
  Mitkä tekijät vaikuttavat verkkosivustojen menestykseen Googlen hakutuloksissa vuonna 2018? Entä tulevaisuudessa? Miten hakukoneoptimointi tulisi huomioida uusissa verkkosivustoprojekteissa? Markkinoinnin asiantuntija Matti Koski-Sipilä markkinointitoimisto BSTR:lta tulee kertomaan hakukoneoptimoinnista. Samalla juhlistamme yksivuotiaaksi kasvaneen Seinäjoen WordPress-meetupin taivalta. Tervetuloa!

  BSTR Luova Konttori

  Keskuskatu 10 · Seinäjoki

  2 comments
 • Koneoppiminen
  Jussi Rasku vie meidät koneoppimisen maailmaan. Jussi tekee parhaillaan väitöskirjaa aihetta sivuten. Mikko Niemikorpi esittelee käytännön projekteja, joissa on hyödynnetty koneoppimista.

  BSTR Luova Konttori

  Keskuskatu 10 · Seinäjoki

  2 comments
 • Vapaata keskustelua terassilla
  Vapaata jutustelua ja verkostoitumista terassilla. Voit tulla juttelemaan WP-asiantuntijoiden kanssa ja pohtia WP:hen liittyviä ongelmia ja niiden ratkaisuja.

  Mallaskosken Panimoravintola

  Vesitorninkatu 1 · Seinäjoki

 • Ammatillinen itsetunto
  Meistä suurin osa kamppailee elämänsä aikana itsetuntoon liittyvien kysymysten kanssa. Joillakin se on kausittaista, toisille koko elämän mittainen taistelu. Työ kattaa niin suuren osan elämästämme, että sen vaikutus itsetuntoon on väistämätöntä. Olenko riittävän hyvä? Olenko tarpeeksi tehokas? Kehitynkö tarpeeksi nopeasti? Monet meistä pohtivat näitä ja vastaavia kysymyksiä työpäiviensä aikana. Vastauksia näihin saa monessa paikassa valitettavan harvoin. Ja vaikka saisikin, niin mistä tietää ovatko vastaukset oikeita? Nykyisin Valu Digitalissa työskentelevä Natanael Sinisalo saapuu Seinäjoelle puhumaan siitä, kuinka työelämään liittyvät haasteet alkoivat vaikuttamaan negatiivisesti omaan itsetuntoon ja jakaa oivalluksia, joiden avulla sai kurssin kääntymään. Tämä presentaatio on pidetty alun perin helmikuussa 2018 järjestetyssä #mimmitkoodaa-projektin julkaisutilaisuudessa. Tässä meetupissa on luvassa pidempi, WordPress-kehittäjille suunnattu versio.

  BSTR Luova Konttori

  Keskuskatu 10 · Seinäjoki

  2 comments
 • WordPress 15th Anniversary Celebration
  WordPress täyttää 15 vuotta toukokuussa. Juhlitaan synttäreitä Valakian toimistolla. Tarinoidaan WordPressistä ja muisteloidaan kaikkia hauskoja tapauksia. Samalla voidaan tutustua Valakian VR/AR-projekteihin. Luvassa myös hieman WordPress 15v -swägiä! Alla on linkki karttaan, joka opastaa asemalta Valakian toimistolle, osoitteeseen Kauppaneliö 13, 60120 Seinäjoki. Kävelyyn menee noin 15min. https://goo.gl/7MLnBE Mikäli kartta ei aukea, ota yhteys Mika Autioon:[masked] tai [masked] Helpoin reitti on siis: Kun tulet aseman pääovesta ulos, lähde Valtionkatua/Ruukintietä vasemmalle, kohti Hotelli Almaa. Kävele Alman ohi ja niin pitkästi kunnes ohitat Sokos Hotel Lakeuden ja saavut isoon risteykseen. Jatka vasemmalle, kahden alikulun alta liikenneympyrään jossa on iso Yrittäjien Y-patsas. Jatka suoraan samaan suuntaan kohti Hankkijan isoa rakennusta. Kun näet ST1-aseman, Valakian toimisto on siinä lähellä, samassa talossa kuin SOL. - - - - WordPress will be 15th years old this May 27th, 2018! On Sunday, May 27th, there will be a global event celebrating the WordPress 15th Anniversary with WordPress community groups around the world. https://wp15.wordpress.net/ You are invited! We'll meet at the address listed on this event to enjoy some refreshments (and maybe even a WordPress birthday cake) and celebrate 15 years of WordPress. We'll be sharing our party photos and love for WordPress with the rest of the world via the hashtag #wp15. Don't forget to spread the word, let's make this WordPress birthday memorable :)

  Valakia Interactive

  Kauppaneliö 13 · Seinäjoki

 • Demosessiot: esittele WP-sivusto tai ominaisuus
  Jokainen voi esitellä vapaamuotoisesti oman WP-projektinsa tai jonkin hienon ominaisuuden, minkä on toteuttanut tai löytänyt. Voit esitellä myös jonkun muun tekemän siistin jutun. Tai tule vaan katsomaan, mitä esiteltävää muut ovat keksineet. Voit myös käyttää tilaisuuden hyväksesi ja pyytää muilta palautetta ja kehitysehdotuksia toteuttamastasi sivusta tai ominaisuudesta. Demojen sopiva kesto voisi olla "lightning talk" -tyyliin 10 + 5 min. Tilat ja virvokkeet tarjoaa BSTR Luova Konttori.

  BSTR Luova Konttori

  Keskuskatu 10 · Seinäjoki

  2 comments
 • Työpaja: WordPress-sisällön esittäminen Vue.js -kirjaston avulla
  Ville Viklund esittelee Vue.js -kirjastoa. Työpajassa jokainen oppii rakentamaan yksinkertaisen sovelluksen, jossa WordPressin avulla syötetty tieto haetaan näytettäväksi Vue.js:n avulla. Ota oma läppäri mukaan! Esivalmisteluina asenna kotona valmiiksi Node.js ja joko npm tai Yarn (npm tulee Node.js -asennuksen mukana). https://nodejs.org/ https://yarnpkg.com/en/docs/install Työpajassa tarvittavat muut tiedostot asennetaan netin yli Villen Github-repositorystä: https://github.com/ville6000/wpsjk-vue-demo Kalvot: http://dev.viklund.fi/t/wpsjk-vue/#/ Tämänkertainen meetup aloitetaan klo 17 kierroksella Mallaskosken Panimolla, kierroksen vetää Panimoravintolan ravintoloitsija Aleksi Tamminen. Olethan paikalla ajoissa. Itse työpaja alkaa n. klo 18. Tilat tarjoaa Mallaskosken Panimoravintola, naposteltavat Morgan Digital. Kiitos!

  Mallaskosken Panimoravintola

  Vesitorninkatu 1 · Seinäjoki

 • Vinkkejä saavutettavien verkkosivujen luomiseksi
  Saavutettavien verkkosivujen rakentaminen voi aluksi tuntua työläältä. Varsinkin jos ei oikein tiedä mitä saavutettavilla verkkosivuilla tarkoitetaan. Tämän meetupin aiheena on luoda katsaus saavutettavuuteen ja antaa konkreettisia vinkkejä hyvistä käytänteistä. Vinkit voivat koskettaa mitä tahansa designista ja koodista aina sisältöön, joten kaikki ovat tervetulleita. Aiheen alustaa Sami Keijonen. ---- WordPress-meetupit ovat ilmaisia ja yhteisön hyväksi. WordPress-tapaamisten eli meetuppien tarkoitus on hyödyttää WordPress-yhteisöä kokonaisuutena, ei vain yksittäisiä yrityksiä tai ihmisiä. Niitä järjestävät vapaaehtoiset ja myös puhujat ovat vapaaehtoisia. Tapaamiset ovat avoimia kaikille ilman rajoituksia. Jos haluat ehdottaa aihetta, puhujaa, sponsoroida meetuppia tai tarjota tiloja miittien käyttöön, lähetä järjestäjille viestiä, yhteystiedot alla. ---- Twitter https://twitter.com/WPSeinajoki @WPSeinajoki #WPSJK Facebook https://www.facebook.com/wpsjk/ Slack, WordPress Finland -yhteisön kanava #meetups-seinajoki, kts. liittymisohjeet https://fi.wordpress.org/chat/ Sähköposti [masked]

  BSTR Luova Konttori

  Keskuskatu 10 · Seinäjoki

  2 comments