• Marco Martins: Create your first WordPress plugin

  Online event

  We will continue with the basics of WordPress development. This time with an introduction to plugin creation with Marco Martins. “We all use plugins made by someone else, but have you ever created your own plugin? In this talk I'll explain how to build a simple WordPress plugin and when you should do so.”

  2
 • Sauli Rajala: Moderni JavaScript-kehitys dinosauruksille

  Online event

  Tervetuloa Seinäjoen jo toiseen virtuaaliseen tapaamiseen Google Hangoutsin kautta. Illan vieraana Sauli Rajala. JavaScriptin kirjoittaminen oli joskus kohtuullisen helppoa: script-tagit vaan saitille ja menoksi. Nykyään, ennen kuin pääsee kirjoittamaan riviäkään koodia, pitää asentaa node ja npm, babel ja webpack ja ties mitä muuta härpäkettä. Tämä johtaa helposti tilanteeseen, jossa moderniin JavaScriptin maailman on vaikea astua. Ja kun viimein saa työkalut konffattua oikein ja katsottua jotain esimerkkikoodia, niin syntaksi on ihan outoa ja vierasta. Mitä nämä kaikki miljoonat sulut ja "=>" -merkit oikein tarkoittaa? Tämä miitti on tarkoitettu erityisesti koodareille ja koodarin aluille, joille JavaScript on ollut välttämätön paha WordPress projekteissa. Miitin aikana käydään läpi mm. seuraavat buzzwordit: Node, npm, Babel, webpack, ES6, Prettier ja ESLint. Jonkinlainen aiempi utelias kuikuilu näiden suuntaan on plussaa, mutta ei välttämätöntä.

  5
 • Otto Kekäläinen: Viisi yleisintä syytä WordPressin hitauteen + korjausvinkit

  HUOM: Tapaaminen järjestetään verkossa, emme kokoonnu fyysisesti. Liity mukaan: https://meet.google.com/jkr-ceby-kxd Mikä WordPress-sivustoasi hidastaa? Vieraana Otto Kekäläinen. WordPressillä on mahdollista rakentaa erittäin nopeasti toimivia sivustoja, mutta valitettavan paljon maailmassa on WordPress-sivustoja, jotka kärsivät hitaudesta. Tässä esityksessä kerrotaan 5 yleisintä syytä hitauteen, sekä miten ne korjataan. Vinkit perustuvat lähes 4000 WordPress-sivuston ylläpidosta kerättyihin kokemuksiin Seravon WP-palvelussa. Vinkeissä on jotain kaikille, sekä aloittelijoille (esim kuvaoptimointi) että edistyneemille koodareille (esim Xdebug ja Tideways). Alustuksen jälkeen on myös mahdollisuus kysyä asiantuntijoilta ja jakaa omiakin vinkkejä läsnäolijoiden kesken.

  1
 • Elisa Heikura: Onko ihan pakko kärsiä huijarisyndroomasta?

  BSTR Luova Konttori

  Lyhyesti sanottuna kukaan ei huijaa eikä kenelläkään ole syndroomaa. Mutta itse ilmiö on silti sekä todellinen että haitallinen. Mikä se on, mistä se tulee ja miksi se pesii koodareiden keskuudessa kuin viidettä viikkoa liian pitkään kylässä luuhannut täti? Ja ehkäpä ennen kaikkea: mitä hittoa sille voi tehdä? Vieraana Koodarikuiskaaja Elisa Heikura, jonka tavoitteena on nostaa 1000 devaajan tasoa vähentämällä ahdistusta ja lisäämällä uskallusta. Meetup pidetään suomeksi / This meetup will be held in Finnish.

  1
 • Sami Keijonen: Aloittelijan opas teeman rakentamiseen

  BSTR Luova Konttori

  Sami Keijonen opastaa, miten rakentaa tyhjästä oma WordPress-teema. Tavoitteena on esitellä perusteet niille, jotka ei ole koskaan tehneet teemaa. Illan aikana katsastetaan seuraavia perusasioita, ja luvassa on myös toiminnallinen demo. - Tyylitiedostot - Templaatit - Templaattien hierarkia - "The Loop" eli se kuuluisa silmukka

 • Etätyön tekeminen tosielämässä

  Koskenkorva Museum

  Tervetuloa viinatehtaan varjoon juttelemaan etätöiden tekemisestä! Jaakko Koskenkorva toivottaa tervetulleeksi tutustumaan Koskenkorvan Trahteeriin (https://trahteeri.fi/), jossa matkailutoiminnan ja Koskenkorva Museon lisäksi tapahtuu myös ohjelmistojen kehitystä. Jo kuuden vuoden ajan, talon peräkammaritoimistosta käsin, Jaakko on toiminut freelancerina tehden monenlaisia mobiili- ja webdevausprojekteja. Illan teemana on jutella tosielämän esimerkkien avulla siitä, miten koodarin etätyöt voivat toimia ja mitä sudenkuoppia on matkalla: miten työt on hyvä järjestää, miten kommunikointi pelaa, mitä työkaluja on avuksi? Lisäksi illan aikana on mahdollista tutustua Koskenkorva Museon näyttelyyn kylän kuuluisista tuotteista ja Suomen mielenkiintoisesta alkoholihistoriasta. Ja kyllä, maistiaisia on tarjolla sekä pizzaa myös ;) Yhteiskuljetus Seinäjoelta ja takaisin järjestyy. Kokoontumispaikka Seinäjoella keksitään myöhemmin.

 • Tiivistä viestisi visuaalisesti

  BSTR Luova Konttori

  2
 • Seinäjoki WordPress Meetup

  Needs a location

 • How to start your own podcast

  BSTR Luova Konttori

 • Seinäjoki WordPress Meetup

  Needs a location