SkoolMeetUp a Graphisoftban

Location image of event venue

Details

Egy közösség, ahol a tech szakma képviselői és a tanárok találkoznak.

Várunk minden tech területen dolgozó szakembert és az oktatás világából érkező tanárt.
A SkoolMeetUp-ok alkalmával olyan újításokat és témákat osztunk meg egymással, melyek a munka világában már bizonyítottak. Ezeket a jól működő módszertanokat, eszközöket fejlesztéseket átemeljük az oktatás világába. A tanárok és nem tanárok egymástól tanulva, együtt még izgalmasabb STEAM foglalkozásokat tartanak majd.

Következő találkozó hasznos mindazok számára, akik Blocklyval dolgoznának és gyerekeknek készítenek projekteket vagy Blockly alapon dolgoznak jelenleg is és kíváncsiak annak egyedi felhasználási módjára. Illetve izgalmas azok számára is, akik egy szuper csapat tagjaként mentorként is részt vennének a Skool foglalkozások egyikén.

2019. november 26-án a Graphisoft fejlesztői bemutatják a GDL programozási nyelv oktatási célokra készült új fejlesztői felületét, melyet a programozni vágyó Skool lányoknak készítettek idén tavasszal.

A fejlesztés célja az volt, hogy a gyerekek programkód írása helyett Scratch-szerű blokkok segítségével építsék fel az ország tortáinak vagy egy birodalmi lépegetőnek a térbeli modelljét.

👉🏼 Az eseményen megtudhatod, hogy:

- mi motiválta Csillát és Bálintot, hogy belevágjon a fejlesztésbe?
hogyan adaptálták GDL-re a (Scratch-et is éltető) Google Blockly JavaScript felületet?
- hogyan egyeztethető össze a programozói és a Skool mentori nézőpont a fejlesztés során?
- milyen területeken működött együtt eddig a Skool és Graphisoft csapata?
- hogyan csatlakozhatsz a Skool projektjéhez, ha te is szívesen inspirálnál lányokat?