Workshops – Test Tooling

NBC Congrescentrum

Blokhoeve 1 · Nieuwegein

How to find us

https://www.testnet.org/cgi/objects.cgi?site=testnet&id=10933268&conpag=&detail_template=objects_agenda_item

Location image of event venue

Details

Deze MeetUp wordt georganiseerd in samenwerking met TestNet.

Introductie cypress (max 30 personen)
Trainer: Fin Kingma
Omschrijving:
Cypress is een gratis, open source, testtool van de volgende generatie voor moderne webtoepassingen, gebouwd met JavaScript frameworks. Cypress adresseert de belangrijkste pijnpunten waar developers en QA-engineers mee te maken krijgen bij het testen van moderne applicaties. Met Cypress is het eenvoudig om testen op te zetten/schrijven, -uit te voeren en -te debuggen.
Het ecosysteem van Cypress maakt het eenvoudig om testen op te zetten terwijl de webapplicatie wordt gebouwd. TDD op zijn best! Daarnaast integreert Cypress perfect in de pipeline van elke Continuous Integration (CI) omgeving, waarbij de Dashboard Service van Cypress alle test runs registreert voor een overzichtelijke rapportage.

Introductie performance testen met loadrunner (max 30 personen)
Trainer: Dennis Bosman
Omschrijving:
Loadrunner is marktleider als het gaat om performance testen, met een ondersteuning van meer dan 50 protocollen hebben ze enkele protocollen in hun portfolio die geen enkele andere tool heeft. Loadrunner is hiermee erg flexibel inzetbaar, maar niet de makkelijkste oplossing. In deze workshop geven we je een introductie in performance testen en het werken met Loadrunner, deze tool bestaat uit drie componenten: Vugen (Scripting), Controler (Load testen) en Analayses (Resultaat analyse). We zetten een performance test op, draaien de scripts en analyseren de resultaten. Het aantal variabelen is hoog, niet alleen in de performance test omgeving, maar ook in de tools. Na deze workshop zul je in staat zijn om een (simpele) performance test op te zetten.

Programma:
18:00 Ontvangst en diner
19:00 Begin workshop 1 (Introductie Cypress)
19:50 Koffiepauze
20:00 Begin workshop 2 (Introductie performance testen)
21:00 Borrel

Inschrijven via: http://bit.ly/testnet-praegus-workshops
Meer info: http://bit.ly/testnet-praegus-aankondiging