Introduction to the practical Big Data with Apache Spark (conferència en català)

This is a past event

166 people went

Details

En aquesta conferència parlarem d'una de les tecnologies emergents en el món del Big Data i el seu processament i anàlisi. Apache Spark es un potent motor open source de processat de dades desenvolupat originalment a la University de Berkeley en el 2009 i ja en el 2013 es va fundar l'empresa Databricks pels creadors d'Spark.

Des del seu llançament Spark ha vist una ràpida adopció per les empreses d'una àmplia gamma d'indústries. Potències d'Internet com Yahoo o Baidu ja han desplegat Spark. El mateix hem fet al BSC sobre el nostre supercomputador Marenostrum. S'ha convertit ràpidament en la comunitat de codi obert més gran dels món Big Data, amb més de 500 col·laboradors de més de 200 organitzacions (essent l'empresa Databricks qui té cura del full de ruta).

En aquesta xerrada s'oferirà una introducció a Spark i tot el seu ecosistema d'aplicacions. La visió serà introductòria des d'un punt de vista tècnic i s'intentarà debatre les implicacions de l'aparició d'aquesta nova tecnologia per al sector de les TIC. No es requereixen coneixements previs d' Spark però si que es suposa un background tècnic a l'audiència.

Ponent: Jordi Torres, catedràtic de la UPC i investigador al BSC, en el que entre altres coses coordina totes les activitats que es realitzen al voltant d'Spark al BSC.

La presentació serà en català però les transparències de la presentació seran en anglès, i les distribuirem just a l'acabar la conferència per aquest mateix canal a les persones que estiguin registrats en aquesta meetup com a assistents.