What we're about

We willen ieders werkplek menselijker maken door ruimte voor authenticiteit, gemeenschap, passie en doel te scheppen.

Teal for Teal is een organisatie die bedrijfsleiders, change makers, werknemers, coaches, consultants, trainers en iedereen die ervoor open staat bij elkaar brengt om de opkomende volgende fase van bedrijfsstructuren te bestuderen en te bespreken. We zijn er om de voortrekkers die zich vaak nog alleen voelen binnen hun organisatie te ondersteunen in hun zoektocht naar hetgeen kan en moet veranderen.

Teal for Teal is geïnspireerd door het boek Reinventing Organizations (F. Laloux) en heeft bijeenkomsten over de hele wereld. Deze meetup-groep steekt de koppen bij elkaar te Mechelen (België)...

Upcoming events (2)

Social Learning

Oh! Mechelen

Ning De Baere werkt als Learning Community Manager bij Planet Talent. Haar missie? Doen groeien, zien groeien en zelf mee groeien. Als Learning Community Manager bouwt ze netwerken en creëert ze een kader voor levenslang leren. Op die manier ondersteunt ze talentvolle starters in het waarmaken van hun volle potentieel. Het resultaat? Bevlogen werknemers! Hoewel social learning één van de oudste vormen van leren is, wordt het in veel organisaties onderbenut. Leren is meer dan microlearnings en one-time events in de vorm van training, het gebeurt continu. Social learning is dan ook meer dan een discussieforum faciliteren en lunch & learns organiseren. Het is durven loslaten, mensen onafhankelijk maar bewust laten leren en mensgericht te werk durven gaan in een wereld van harde cijfers en afgemeten resultaten. Aan de hand van social learning ontdekken we wat het is en hoe je het ten volle kan benutten. Deuren: 18:45 Start: 19:00 Einde: 22:00 Agenda: - check-in - presentatie - oefening - debriefing - check-out P.s.: Uw vrijwillige bijdrage naargelang de waarde die je uit de sessie haalt is meer dan welkom. Deze zal gebruikt worden om u nog meer inspirerende sessies te kunnen aanbieden.

Agile... Evolutionary Teal in de praktijk

Oh! Mechelen

De laatste 10 jaar hoor je steeds meer het begrip Agile. Het is daarbij niet voor iedereen duidelijk wat dit begrip inhoudt. Nochtans zullen voor onze Teal-for-Teal groep de agile principes niet vreemd in de oren klinken. Self-management, evolutionary purpose en wholeness staan centraal in de agile aanpak. Agile draagt een Teal boodschap en brengt die in de praktijk. In deze workshop zullen we ontdekken hoe de agile methodes Scrum, Kanban en Safe in de praktijk worden toegepast. We leggen ook duidelijk de link met Teal. Hoewel agile ontstond vanuit software delivery, kent het steeds meer toepassing buiten IT. Het is een werkwijze die onze bedrijven in staat stelt om te reageren op een veranderende economische en sociale omgeving. Voor deze workshop heb je geen voorkennis van teal of van agile nodig. We gaan samen door de ontdekkingsreis op weg naar een agile/teal organisatie. De sessie zal worden verzorgd door Jan Bovend'aerde die geen onbekende is binnen onze Teal for Teal community. Op 18 september 2018 heeft hij immers ook met glans een introductiesessie tot Teal verzorgd. Dit keer combineert hij Teal met Agile! Deuren: 18:45 Start: 19:00 Einde: rond 22:00 P.s.: Uw vrijwillige bijdrage naargelang de waarde die je uit de sessie haalt is meer dan welkom. Deze zal gebruikt worden om u nog meer inspirerende sessies te kunnen aanbieden.

Past events (20)

Introductie Sociocracy 3.0

Oh! Mechelen

Photos (108)