2 Test Automation Talks van Bas Dijkstra en Wim Selles

Are you going?

59 people going

Share:

deTesters BV

Tractieweg 41, studio b · Utrecht

How to find us

Wij zitten in studio B. De ingang van de studio's (A tm H) is aan de achterkant van de Werkspoorkathedraal (aan de kant van de Nijverheidsweg).

Location image of event venue

Details

De 6e MeetUp van deTesters & TestCoders, op onze vertrouwde locatie in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Deze keer geen hands-on workshop, maar 2 presentaties over testautomatisering, door 2 gerenommeerde sprekers: Bas Dijkstra en Wim Selles. Beiden staan regelmatig op conferenties in binnen- en buitenland, in november staan ze dus als duo bij ons in Utrecht!

Presentatie Bas Dijkstra: Put on the brakes so you can go fast.

Een set betrouwbare geautomatiseerde tests werkt als de remmen van een auto. Zoals J.B. Rainsberger het 5 jaar geleden al zei: hoe snel zou je durven te rijden als je auto geen remmen heeft? In dezelfde lijn: hoe snel durf je je software in productie te brengen als je geen idee hebt van de kwaliteit van je product? Helaas, in de praktijk remmen veel testautomatiserings-inspanningen de teams af, in plaats van hen sneller te laten gaan. Wat kunnen we daaraan doen?

In deze talk zal Bas dieper ingaan op de vraag hoe je testautomatisering zo inzet dat je sneller gaat.

Je zult veel voorbeelden zien van testautomatiseringsprojecten waar Bas in zijn 14 jaar als test automation consultant aan heeft meegewerkt, de fouten die hij heeft gemaakt en hoe deze voorkomen hadden kunnen worden.

Presentatie Wim Selles: How to find your way in the automation framework jungle.

De testautomation framework wereld ziet er momenteel uit als een jungle: elke maand wordt een nieuw framework ontwikkeld en gedeeld op GitHub. Ze beloven allemaal hetzelfde: ze zijn beter/sneller/slimmer, maar is dit ook echt het geval? Heb je ooit nagedacht over selectiecriteria voor het selecteren van een nieuw test automation framework?

Tijdens deze 2e presentatie van deze MeetUp gaat Wim Selles, Solutions Architect bij Sauce Labs, met ons delen wat hij als selectiecriteria heeft gezien bij het selecteren van een test automation framework. Hij zal er aantal bespreken, zoals:

- grab and hope
- I used this before
- This is hot
- It’s made by Facebook, it must be good
- I have a screw, I certainly can use this hammer to get it into the wood_
- I trust nobody, let’s build a new one
- ...

Wim zal ook zijn eigen ervaringen delen met het selecteren van een automation framework. Hij zal je door een gestructureerd proces leiden, dat je zou kunnen helpen bij het selecteren van dát automation framework dat het beste bij je (web) app past, het meest toekomstbestendig is en goed integreert in je CI/CD-pipeline.

Over de sprekers, Bas Dijkstra en Wim Selles:

Bas Dijkstra is een onafhankelijke trainer en consultant op het gebied van testautomatisering. Hij helpt graag teams en organisaties om hun testinspanningen te verbeteren door slimme toepassing van test automation tools. Bas spreekt daarnaast veel op nationale én internationale testconferenties.

Wim Selles heeft 4,5 jaar bij deTesters gewerkt is sinds een jaar Solutions Architect voor Sauce Labs. Overdag helpt hij klanten bij het oplossen van automatiseringsproblemen in hun organisatie. In de avonduren is hij vooral technisch bezig met zijn passie voor front-end testautomatisering met Javascript. Hij maakt graag zijn eigen Node.JS-modules om test automation professionals te ondersteunen en hij levert ook een bijdrage aan meerdere open source-projecten, zoals WebdriverIO, Protractor, ng-Apimock.
Wim deelt graag zijn testautomatiserings-ervaring als spreker op conferenties zoals AppiumConf in Londen, SeleniumConf India, SauceCon, op zijn blog en tijdens MeetUps en webinars.

Doelgroep/voorkennis voor deze MeetUp:
• testers met een technische achtergrond en interesse voor / ervaring met testautomatisering (dus geen functionele testers of testmanagers)
• de talks zijn grotendeels in het Engels

Programma:
17:30 ontvangst
17:45 eten/broodjes
18:30 presentatie Bas Dijkstra
19.15 pauze
19.45 presentatie Wim Selles
20:30 einde MeetUp