addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Effektiv kodedebugging

 • to
 • Work-Work

  Munkegata 58, Trondheim (map)

  63.432838 10.393237

 • De siste årene har vi sett flere (semi-)profesjonelle web-rammeverk komme til live i PHP-miljøet. Når en enkel exception genererer 250 linjer med stack-trace, kan error-loggen virke uoversiktelig. Ved andre anledninger vedlikeholder man prosjekter fra PHP4-epoken med alle tenkelige anti-patterns og arkitektur som lar seg sammenligne med en gjenglemt petriskål på en kjemilab.

  Det kan være utfordrende å se programflyten i mange sammenhenger og det er tidskrevende å strø koden med debug-statments. Det er også tidskrevende å rydde etter seg på etterkant. Ikke minst er det tidskrevende å forstå en annen utviklers hjemmebrygget log-format i en og annen tilfeldig log fil.

  Heldigvis finnes det alternativer. I denne talken ser jeg på vanlige teknikker for å debugge i PHP, på mine egne metoder og forsøker å argumentere for at det er mer produktivt å bruke en debugger og Xdebug.

  Jaroslav fra Initio AS kommer og skal fortelle oss hvordan debugge mer effektivt.Join or login to comment.

Want to go?

Join and RSVP

9 going

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy