This Meetup is past

23 people went

Details

Velkommen til en litt annerledes meetup. Istedenfor metodikk, pattern eller språk skal vi lære om ultra low power wireless (ULP). Dette inkluderer hvordan kommer den neste fjernkontrollen din kommer til å virke samt hvordan du på egen hånd kan lage en enhet som sier fra til telefonen din når vinen i kjøleskapet har fått akkurat rett temperatur.

Om Bluetooth low energy
Bluetooth Smart (eller low energy) er en utvidelse av siste versjon av Bluetooth (v4.0) som kom i 2010. Fokuset er å gjøre det mulig å kjøre ca ett år på et coin cell batteri. Produkter med støtte for Bluetooth Smart er på vei, men har ikke eksplodert enda. Vi er helt i startgropen og kan forvente å se stor utbredelse de neste to årene.

Produktene som allerede har kommet inkluderer trådløs tastatur og mus, skrittellere som laster opp treningsøkten rett til web'en og smarte klistremerker som lar deg finne igjen bagasjen din eller bikkja. Fremtiden kan bli veldig spennende og mulighetene for kule, små enheter er stor.

Om Vegar

Vegar jobber som konsulent hos Conceptos AS. Han har de siste årene jobbet inn mot testing og utvikling av embedded programvare. Vegar har også hatt frivillige verv i Abakus (webkom), Samfundet (ITK) og UKA (it-web). Fritiden går med til enten å skru bil eller kjøre offroad.

See all Meetups from Trondheim XP og Agile Meetup