What we're about

Welkom bij de Dataviz Werkplaats. Een middag voor makers van infographics, data- en informatievisualisaties om elkaar te ontmoeten, samen te werken en te leren van elkaar.

Hoe het werkt:
Aan tafels van 4 tot 6 personen kun je één van je visualisaties met je collega-makers delen. Dit kan een visualisatie zijn die al af is of een work in progress. Het kan een online of een printversie zijn. Je tafelgenoten geven feedback op je visualisatie of helpen je aan een antwoord op specifieke vragen die jij als maker hebt. We rouleren zodat iedereen zijn of haar eigen visualisatie kan delen en bespreken.

Na de pauze is er de mogelijkheid om in twee- of drietallen een van de visualisaties aan tafel te re-designen. Met pen en papier schets je ideeen met elkaar die de bestaande visualisatie kan verbeteren.

Na afloop is er een borrel.

Binnenkort verschijnt de eerstvolgende datum en locatie van de Dataviz Werkplaats.

Meinou de Vries - Dirma Janse - Goof van de Winkel

Upcoming events (1)

Werkplaats dataviz #2

Vechtclub XL

Welkom bij de Werkplaats Dataviz. Een middag voor makers van infographics, data- en informatievisualisaties om elkaar te ontmoeten, samen te werken en te leren van elkaar. Hoe het werkt: Aan tafels van 4 tot 6 personen kun je één van je visualisaties met je collega-makers delen. Dit kan een visualisatie zijn die al af is of een work in progress. Het kan een online of een printversie zijn. Je tafelgenoten geven feedback op je visualisatie of helpen je aan een antwoord op specifieke vragen die jij als maker hebt. We rouleren zodat iedereen zijn of haar eigen visualisatie kan delen en bespreken. Na de pauze is er de mogelijkheid om in twee- of drietallen een van de visualisaties aan tafel te re-designen. Met pen en papier schets je ideeen met elkaar die de bestaande visualisatie kan verbeteren. Na afloop is er een borreltje.

Past events (1)

Werkplaats dataviz #1

Needs a location

Photos (4)