addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Mai 2011 Meetup

Da er programmet for samlingen 26. Mai klart.

Første innlegg for kvelden holdes av Einar Ingebrigtsen, Silverlight MVP og forfatteren av Balder - en 3D motor for Silverlight, Windows Phone 7, Xna og OpenGL.

".NET har ikke vært det naturlige miljøet å vende seg mot for å lage spill. Med release av blant annet XNA for 4 år siden, har dette blitt mye mer naturlig. Foredraget vil ta for seg hvordan XNA fungerer og hva man kan gjøre med XNA, og vil også gå over på hvordan man kan gjøre mye av de samme tingene med Silverlight og dra nytte av Silverlights muligheter og samtidig gjøre 3D - noe som ikke er standard å gjøre på Windows Phone 7 blant annet."

Her er et sett av linker til mer informasjon om Einar og Balder:

Einars blog: http://www.ingebrigtsen.info
Balder: http://balder.codeplex.com
   
Når Einar er ferdig tar vi en liten pause der vi gjentar suksessen fra forrige meetup der Glasspaper kommer og holder en DevQuiz med mulighet for fine premier.

Etter pausen kommer Gøran Hansen, Client App Dev MVP og Microsoft Regional Director for å fortelle om sine erfaringer med DDD (Domain Driven Design) i apps.

"Dagens mobiltelefoner er rik både på funksjonalitet og brukeropplevelse - mye takket være apps platformene. Selv om appene fremstår som enkel og minimalistisk, betyr det ikke at det er lett å lage de. Det er en god del kode som skal skrives før man har en brukbar app.


Jeg har praktisert Domain Driven Design (DDD) en god stund, og det har hjulpet meg å oppnå bedre kvalitet i prosjekter - både i kode og sluttprodukt. Selv når jeg har utviklet apps, har jeg benyttet meg av konsepter fra DDD. Jeg har erfart at dette har ført til bedre kommunikasjon med kunden, sluttprodukt som inneholder få feil og bedre og mer endringsdyktig kode."

I denne presentasjonen vil han dele sine erfaringer fra DDD, og hvordan det påvirker brukergrensesnittkoden. Her er noen hint:

 • Hvordan begynne med brukergrensesnittet først
 • Hvordan få tilbakemelding fra kunden fra første dag, og kontinuerlig gjennom prosjektet 
 • Hvordan isolere seg fra eksterne avhengigheter (tjenester på mobilen, database, REST api, web services api og lignende) 
 • Testbar GUI kode

Følg gjøran på Twitter: http://twitter.com/goeran

Join or login to comment.

 • Hans-Gunnar V.

  Interessant. To veldig flinke foredragsholdere.

  May 26, 2011

 • Per Ola S.

  Det er mulig å komme akkurat når det passer deg :) Hvert innlegg tar omtrent en times tid + en quiz i pausen mellom. Så en gang mellom 19.00 og 19.30 er det nok ferdig.

  May 11, 2011

 • Lars K.

  Er det mulig å komme etter at XNA-biten er ferdig? I såfall; når blir det?

  May 11, 2011

 • Alexander V.

  26. er riktig. Har endret det nå. Beklager!

  May 6, 2011

 • Øyvind M.

  24. eller 26. i teksten står det 24. mens datoen er 26.

  May 6, 2011

32 went

Our Sponsors

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy