WordPress Meetup Nijmegen December 2016

This is a past event

87 people went

Location image of event venue

Details

Welkom op WordPress Meetup Nijmegen, georganiseerd door Savvii (http://www.savvii.nl/) & Yoast (https://yoast.com/).

Het wordt een mooie avond met wederom enkele topsprekers en natuurlijk met jullie.

Programma
19.30u Zaal open
19.45u Welkomstwoord
20.00u Keynote - Freedom Can Be Designed - Rejo Zenger
20.45u Pauze
21.15u Dev - Björn Wijers - Interne WordPress Repository
21.15u Business - Jeroen Roelofs - Scrum & Agile: De basics 22.00u Naborrelen

Keynote - Rejo Zenger (https://twitter.com/rejozenger)
Rejo Zenger werkt als beleidsadviseur bij digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom. De organisatie zet zich in voor de bescherming van grondrechten, zoals de vrijheid van meningsuiting en privacy, van de internetgebruiker. Hij houdt zich op het moment bezig met het voorkomen dat overheden encryptie verzwakken, een Europees voorstel voor een internetfilter en de macht van bijna-monopolisten zoals Facebook.

Wie met technologie iets nieuws bouwt, maakt keuzes voor zijn gebruikers. Dat geldt voor de developer van een nieuwe app die de wereld moet redden, maar net zo goed voor de bouwer van de site van een webshop. De keuzes bepalen in grote mate de vrijheid van de gebruiker en daarmee de toekomst van onze maatschappij. Aan de hand van de bagageband van Schiphol en de revolutionairen in Parijs ten tijde van Napoleon III gaat Rejo in op de verantwoordelijkheid van degene die iets bouwt met digitale technologie.

Presentatie - Dev - Björn Wijers (https://burobjorn.nl/)

Björn Wijers is een Software Developer/Consultant met een Interaction Design achtergrond en ruim twaalf jaar WordPress ervaring. Sinds 2006 biedt hij zijn diensten aan als zelfstandige professional onder de naam Burobjorn.nl

Hij heeft diverse WordPress projecten voor klanten zoals de Nederlandse Publieke Omroepen, De Belastingdienst, Voorjebuurt.nl en anderen mogen(helpen) realiseren.

Björn heeft meerdere malen gesproken op WordCamp Nederland, ontwikkelt WordPress plugins & tracht waar mogelijk zijn steentje bij te dragen aan de WordPress community. Toch noemt hij zichzelf geen WordPress ontwikkelaar ;)

'De voordelen van je eigen WordPress.org achtige omgeving'

In deze presentatie zal Björn uitleggen waarom en wanneer het een goed idee kan zijn om je eigen WordPress.org achtige omgeving op te zetten. Hij beschrijft hoe hij op basis van github-updater, Git, Bitbucket Server en Stash-archive een omgeving heeft opgezet van waaruit plugins en themes makkelijk geüpdatet kunnen worden.

Een eerdere versie van deze presentatie heeft hij ook gegeven op WordCamp Nederland in oktober dit jaar.

Presentatie - Business - Jeroen Roelofs (https://www.linkedin.com/in/jeroenroelofs)

Jeroen is een ervaren en gecertificeerde Scrum Master bij Savvii Managed WordPress Hosting en daarnaast verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit. Hij is ook organisator van de Lean Agile Coffee Nijmegen, een meetup over Scrum & Agile. Hij coacht de development, systeembeheer en marketing teams van Savvii en andere labels van BliXem Internet op het werken op een agile manier.

Loop jij er ook wel eens tegenaan dat je zorgvuldig uitgedachte projectplanning van meerdere maanden flink uitloopt? En dat het resultaat van dit project toch heel anders blijkt te zijn dan de klant eigenlijk gewild had? Het Agile gedachtengoed biedt een oplossing voor dit soort problemen, door grote projecten op te splitsen in kleine functionaliteiten die je in korte periodes probeert op te leveren. Volgens de bedenkers van de projectmanagement methode Scrum krijg je op deze manier twee keer zoveel gedaan in de helft van de tijd. Jeroen legt in deze presentatie de basisprincipes en voordelen van Scrum uit en licht toe hoe je deze in je eigen organisatie kunt toepassen.

Route & Parkeren

Via Google Maps (https://maps.google.nl/maps?f=d&hl=nl&geocode=&saddr=&daddr=Ridderstraat+23,+6511+TM+Nijmegen+Nederland+(Lindenberg)&mra=pe&sll=51.589238,4.771806&sspn=0.008999,0.020084&ie=UTF8&z=16) kun je de route naar De Lindenberg eenvoudig plannen.
De parkeergarages Kelfkensbos (http://www2.nijmegen.nl/content/566336/kelfkensbos) en Eiermarkt (http://www2.nijmegen.nl/content/566375/eiermarkt) zijn het dichtst bij De Lindenberg.
Ook met het OV is De Lindenberg goed bereikbaar, jouw OV-reis kun je plannen via 9292.nl (http://9292.nl/).

De Lindenberg heeft meerdere ingangen. Het eenvoudigst is gebruik te maken van de hoofdingang (https://www.google.nl/maps/@51.847255,5.867959,3a,75y,64.41h,81.85t/data=!3m4!1e1!3m2!1sxy5JpMxxdNQzHhcNz1tIXw!2e0!6m1!1e1).

Kosten
Deelname aan de WordPress Meetup Nijmegen is, dankzij onze sponsoren, helemaal gratis. Vooraf en in de pauze staat er koffie of thee voor je klaar.
Overige consumpties zijn, op eigen kosten, verkrijgbaar aan de bar.

Uit eten voor de Meetup?
De Lindenberg heeft een eigen restaurant waar je tegen een aantrekkelijke prijs een hapje kunt eten voor de Meetup. Indien je bij jouw reservering 'WP Meetup' doorgeeft, houdt de keuken er rekening mee dat je op tijd gegeten hebt.
Reserveren kan telefonisch op 024 -[masked].

Natuurlijk kun je ook terecht in een van de vele restaurants (http://www.centrumnijmegen.nl/eten-en-drinken) die de binnenstad van Nijmegen rijk is.

Joind.in
Ook deze editie willen we je weer vragen om feedback te geven op de presentaties. Je kan daarvoor terecht op Joind.in (http://joind.in).

Twitter
Deel je ervaringen met de hashtag #wpm024. Volg @wpm024 (https://twitter.com/wpm024) voor de laatste updates.

WPM024 Swag
Wil je je eigen WPM024 swag, dat kan! Op http://meetup.spreadshirt.nl vind je al wat producten!