Past Meetup

WordPress Meetup Nijmegen 9 januari 2019

This Meetup is past

97 people went

De Lindenberg

Ridderstraat 23 · Nijmegen

How to find us

De Lindenberg heeft meerdere ingangen. Het eenvoudigst is gebruik te maken van de hoofdingang (https://www.google.nl/maps/@51.847255,5.867959,3a,75y,64.41h,81.85t/data=!3m4!1e1!3m2!1sxy5JpMxxdNQzHhcNz1tIXw!2e0!6m1!1e1).

Location image of event venue

Details

Welkom op WordPress Meetup Nijmegen, georganiseerd door Savvii (https://www.savvii.com/) & Yoast (https://yoa.st).

Het wordt een mooie avond met wederom enkele topsprekers en natuurlijk met jullie.

Deze editie laten WordPress devs Luc Princen en Taeke Reijenga zien hoe je een internationale award-winning website bouwt. Luc & team wonnen de ' Automattic 'Best Site' award voor kit.nl en WP agency LevelLevel van Taeke won 'Best Design' voor het nieuwe level-level.com.

📖 Programma
19.30u Zaal open
19.45u Welkomstwoord
20.00u 1️⃣Hoe bouw je een award-winning site? Deel 1: The making of kit.nl - Luc Princen
20.45u Pauze
21.15u 2️⃣Hoe bouw je een award-winning site? Deel 2: Taeke Reijenga over level-level.com
22.00u Naborrelen

1️⃣Hoe bouw je een award-winning site? Deel 1: The making of kit.nl - Luc Princen
In Maart kregen wij de vraag van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (kit) om van zeven WordPress sites één super-accessible site te maken én om dit ook nog te doen met de nieuwe Gutenberg-editor. Een hele uitdaging waar we veel tijd en energie in hebben gestoken. Tijdens deze presentatie neem ik je mee door het gehele proces. Hoe we met de roerige Gutenberg plugin hebben gedealt, hoe we inclusive design en accessibility in iedere stap van het proces hebben meegenomen en hoe we uiteindelijk in December, een maand na lancering, de Automattic Design Award voor "Best Site" mee naar huis mochten nemen.

Luc Princen is een onafhankelijke ontwikkelaar en ontwerper die zich specialiseert in WordPress en frontend ontwikkeling. Hij houdt van open source, elegante code, snelle laadtijden, Dungeons & Dragons en het spelen van (grand) strategy games. Je vind hem op twitter onder de naam @lucp.

2️⃣Hoe bouw je een award-winning site? Deel 2: Taeke Reijenga over level-level.com
Medio april 2018 heb ik een team van Level Level gevraagd onze visuele identiteit verder aan te scherpen. We hebben hier een Google Design Sprint voor ingezet. Na vijf dagen met een team in een hok bleek dat er een compleet redesign van onze website toch eigenlijk wel nodig was. Dit bleek de uitgelezen kans om een flink statement te maken; volledig toegankelijk hoeft niet saai te zijn.. Ook de inzet van Gutenberg was een no-brainer, het aanpakken van je eigen website betekent de volledige vrijheid in het spelen met en ontdekken van Gutenberg. Met deze talk neem ik je mee van Design Sprint tot Automattic Design Award.

Taeke Reijenga is een allround WordPress professional en eigenaar van het full service WordPress bureau Level Level uit Rotterdam. Taeke is een wannabe digital-nomad, foodie en drone piloot.

‼️ Important to know
Kosten
Deelname aan de WordPress Meetup Nijmegen is gratis, dankzij onze sponsoren. Vooraf en in de pauze staat er koffie of thee voor je klaar. Overige consumpties zijn op eigen kosten verkrijgbaar aan de bar.

🍲 Uit eten voor de Meetup?
De Lindenberg heeft een eigen restaurant waar je tegen een aantrekkelijke prijs een hapje kunt eten voor de Meetup. Reserveren kan via 024 -[masked].

Natuurlijk kun je ook terecht in een van de vele restaurants (http://www.centrumnijmegen.nl/eten-en-drinken).