WordPress Meetup Twente 12 maart 2019

Are you going?

17 spots left

Share:

Workspace4U

Hoge Bothofstraat 31-49 · Enschede

How to find us

Let op: Ingang bij de Twentse Foodhall

Location image of event venue

Details

De eerste meetup van 2019! En het belooft weer een goede te worden. De sprekers zijn bekend en staan hier onder. Meld je nu aan en mis dit niet.

[De presentaties zijn in het Nederlands]

Schema
19:00: Inloop
19:20: Opening
19:30: Omar Reiss - Back to the future - The WordPress edition
20:15: Rian Rietveld - Webtoegankelijkheid, wat is het en hoe pak je het aan?
21:00: Lightningtalks / Q&A
21:30: Borrel
22:30: Afsluiting

*Rian Rietveld - Webtoegankelijkheid, wat is het en hoe pak je het aan?*
Accessibility (webtoegankelijkheid) is een hot topic op het moment en nog meer zo sinds de introductie van Gutenberg.

In dit praatje helpt Rian je op weg en gaat ze in op de meest gestelde vragen:
Hoe kunnen webbouwers, ontwerpers en webschrijvers hun werk toegankelijker maken voor iedereen. Dus ook voor mensen die het web anders gebruiken dan je verwacht.

Rian is gepecialiseerd in web toegankelijkheid en ze legt in dit praatje kort uit wat webtoegankelijkheid is, hoe je aan de juiste informatie kunt komen en hoe je kunt testen. Als bonus lichten we samen een paar websites door.

Accessibility is helemaal niet zo moeilijk als je zou denken, je leert alleen anders naar je werk te kijken.

Rian Rietveld is WordPress engineer en senior accessibility consultant voor de Digital Agency Level Level in Rotterdam. De toegankelijkheid van het web heeft haar hart, het wereld wijde web moet voor iedereen te gebruiken zijn.

***************************************

*Omar Reiss - Back to the future - The WordPress edition*
Dit jaar wordt de minimaal ondersteunde PHP versie van WordPress verhoogd van 5.2 naar 7. Dit is een belangrijke verandering die veel kansen biedt. Voor het eerst wordt het voor WordPress core en de grotere plugins mogelijk om gebruiken en oplossingen uit het PHP ecosysteem te adopteren. Op welke manieren kan de WordPress community profiteren van de technologische innovaties en standaarden die zijn ontwikkeld in de PHP community in de laatste tien jaar? Hoe verhoudt dit zich tot de cultuur en filosofie van WordPress, de laagdrempeligheid en de flexibiliteit die het platform altijd heeft gehad? Dit zijn de vragen die tijdens de talk centraal zullen staan.

Omar Reiss is partner en CTO bij Yoast. In die hoedanigheid draagt hij ook veelvuldig bij aan WordPress. Recentelijk was hij betrokken bij de release van WordPress 5.0 als één van de release leads. Omar heeft een passie voor positive sum games (als in open source), management en software architectuur.