Zagreb DevOps Meetup #6

This is a past event

90 people went

Location image of event venue

Details

Pozivamo vas na proljetnu ediciju Zagreb DevOps meetupa u utorak 23.4. u prostorima centralne akademije HUB-a 385 na Trešnjevci u 18 sati, ovoga puta uz veći broj predavača i novog sponzora.

Prostor je osigurao Infobip, a VMware osvježenja i druženje nakon predavanja u Tennessee baru (https://www.facebook.com/tennesseebar/), 5 minuta udaljen od HUB-a, kod Doma Sportova.

Format događaja su dva predavanja po 45 minuta s pauzom između, a otvoreni smo za i za lightning talkove, workshopove i druge oblike predavanja. Slobodno se javite na [masked] ukoliko imate temu o kojoj biste htjeli razgovarati.

Ovog mjeseca vas očekuju:

* * *

Apache Kafka i DevOps

Nenad Marić, DevOps Engineer, Infobip BiH

Rad s velikom količinom podataka i kompleksnom infrastrukturom kroz pet kontinenata ima svoje izazove, a Apache Kafka se pokazao kao logičan odabir za centralni data pipeline.

Predavanje će pokazati DevOps stranu Infobipove Kafka platforme, skalabilan, highly available i distribuiran sustav sposoban primati/spremati velik broj poruka po sekundi.

* * *

VMware Enterprise PKS - Kubernetes za enterprise

Alen Bašić, Senior system administrator, Ingemark
Vedran Kolonić, Software Developer, Ingemark
Hrvoje Kopinč, Software Developer, Ingemark

VMware Enterprise PKS je cjelovit sustav za upravljanje kontejnerima temeljen na Kubernetes sustavu, dodatno proširen naprednim VMWare mrežnim rješenjima, privatnim registrom kontejnera i cjelovitim ciklusom upravljanja procedurom izrade i postavljanja novih verzija sustava.

Radikalno pojednostavljuje konfiguriranje, korištenje i nadzor klastera temeljenog na Kubernetes okruženju i omogućava jednostavnu proširivost u smislu integracije i korištenja resursa u oblaku (AWS, Google Cloud, Azure...) a predavanje će demonstrirati provizioniranje i live aplikaciju.