Past Meetup

ZgPHP Meetup #27: Phing i paradigme programiranja u PHP-u

This Meetup is past

34 people went

Location image of event venue

Details

Nakon što se ZgPHP user grupa posvetila organiziranju i predavanjima na WebCampZg, vrijeme je da se vratimo predavanjima na mjesečnim okupljanjima. Nastavljamo dalje, u dobro poznatom prostoru Mame u Preradovićevoj 18, a ako ih želite poslušati, oslobodite svaki treći četvrtak u mjesecu. Držeći se standardnog formata, za studeni smo pripremili dva predavanja.

Phing

Dođite po odgovore na pitanja poput "čemu uopće koristiti neki build sustav i što fali običnim bash skriptama?", "što je zapravo Phing i kako u osnovi radi?", "sve je to super ali moj build proces prespecifičan za bilo kakav standardni alat?" te "kako bi izgledao neki stvarni primjer iole kompleksnijeg builda?"

Odgovore na ova pitanja dat će Vedran Križek (https://twitter.com/thebrkonja) koji se zadnjih 10+ godina bavi developmentom srednjih i velikih custom web sustava u PHP-u, a trenutno lomi glavu pitanjima standardizacije svega što ga okružuje.

Paradigme programiranja u PHP-u

Predavanje koje je dogovoreno na zadnjem drinkupu, suprotstavit će dvije paradigme programiranja. Trenutno najkorišteniju, objektnu i sve popularniju, funkcionalnu predstavit će yin i yang ZgPHP meetupa Ljubo Čanić (https://twitter.com/ljubo_canic) i Matej Baćo (https://twitter.com/matejbaco). Nakon što su raspravu započeli na ZgPHP meetup grupi (https://www.facebook.com/groups/109975399119270/permalink/451540724962734/), nastavili na drinkupu jedino moguće rješenje bilo je dati im svjetla reflektora na ovom meetupu.

Kao i svaki put do sada, nakon predavanja slijedi čašica druženja u Koldingu, Berislavićeva 8.

Raspored
17:30 - Okupljanje, neformalno druženje
18:00 - Župne obavijesti
18:10 - Vedran Krizek - Phing
18:40 - Kratka pauza
18:50 - Ljubo Canic i Matej Baco - Paradigme programiranja u PHP-u
19:20 - Druženje u Koldingu

Attendees

Go to Attendee List