addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Lønnsomhet i smidige prosjekter

 • Jan 24, 2008 · 7:30 PM
 • This location is shown only to members

I litteraturen er smidige prosjekter ofte uten særlig fokus på kostnadsstyring og lønnsomhet. Det er sterkt fokus på at det som har størst verdi skal leveres først, men hvordan forholder dette seg til prognoser om ferdigdato og totale prosjektkostnader? Kjetil Strand vil presentere konseptet bak opptjent verdi, eller Earned Value Management, som blir betraktet som en grunnpillar innen kostnadsstyring, som igjen er et av de viktigste kunnskapsområdene innen prosjektledelse. Kjetil vil beskrive hvordan begrepet om opptjent verdi lar seg kombinere med smidige metoder som Scrum. Brenndiagrammene fra de enkelte sprintteam, og informasjon om velositet og fart bidrar automatisk med de fleste nødvendige parametre for å beregne opptjent verdi.

Simen Fure Jørgensen runder av med å fortelle om Inkrementell Finansiering, en metode for å optimalisere verdien av et iterativt prosjekt. Simen vil bruke verktøyet MMF Planner for å vise konseptene.

Join or login to comment.

 • A former member
  A former member

  Viktige temaer. Spesielt for kundesiden. Synd typiske kunder aldri deltar på slike arrangementer for å holde seg oppdatert.

  January 24, 2008

45 went

Our Sponsors

 • Iterate

  Iterate is paying fees for venues or talks whenever necessary.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy