Past Meetup

Versnellen van de “time-to-market” bij de overheid.

This Meetup is past

30 people went

Location image of event venue

Details

Attention: due to the participants this will be a Dutch speaking meet up.

Spir-it (het ICT-bedrijf voor de Rechtspraak) heeft de ambitie om de komende jaren de “time-to-market” van zijn producten te versnellen zodat rechtspraakmedewerkers en burgers snel kunnen profiteren van nieuwe diensten. Spir-it heeft daarvoor begin 2013 agile omarmt en voor een aantal ambitieuze projecten Scrum ingevoerd als werkwijze voor de teams.

Zoals meer overheidsinstanties die zijn overgestapt op agile-werkwijzen is Spir-it op zoek om zo optimaal mogelijk te produceren met zo min mogelijk verspilling.

Hierbij lopen zij tegen een aantal vraagstukken aan, waarover ze met de agile-community in gesprek willen en misschien zelfs wel antwoorden vinden.

Vandaag mogen wij acteren als de Agile raad voor rechtspraak!

- Vaak wordt agile voor de overheid als apart thema genoemd. Waarin verschilt agile bij de overheid van andere profit of non-profit bedrijven? Is dit verschil terecht of kan dat worden weggenomen?

- Is het aanpassen van software n.a.v. wetswijzigingen wel geschikt om op een agile-manier aan te pakken? Wat zijn de valkuilen wanneer wetgeving op korte termijn ondersteund moet worden?

- Overheidsbedrijven lijken vaak niet hip en hebben het imago ‘log en traag’ te zijn, maar is dat eigenlijk wel zo? Wat kun je doen als ‘waste’ geaccepteerd is in de bedrijfscultuur?

De meet up start rond 18:00 uur met een maaltijd.

Het inhoudelijke deel van het programma start dit keer vroeg (misschien zelfs al tijdens het eten) omdat we voor 21:00 het pand dienen te verlaten.

Denk eraan dat je een legitimatiebewijs dient te laten zien!

Attendees

Go to Attendee List