Past Meetup

Hackathon AntiFraude - Help mee met de bestrijding van identiteitsfraude

This Meetup is past

Location image of event venue

Details

Schrijf je team in voor de Hackathon AntiFraude op zaterdag 12 en zondag 13 april 2014 in de Caballero Fabriek in Den Haag. Bouw mee aan de bestrijding van identiteitsfraude met behulp van realtime gegevens uit de basisregistraties!

DigiD wordt steeds meer gebruikt voor transacties met de overheid. Dat maakt DigiD fraudegevoelig. De registratie in de GBA wordt ook veel gebruikt in allerlei uitvoeringsprocessen bij de Belastingdienst, SVB, UWV en DUO. Op basis van je (digitale) identiteit kan je bepaalde rechten claimen met een grote financiële component, dat maakt misbruik zo aantrekkelijk voor potentiële fraudeurs.

In de hackathon gaan we met deze materie aan de slag. Het koppelen van bestanden, basisregistraties, transacties en open data kunnen nieuwe inzichten opleveren in de aanpak van (identiteiten)fraudebestrijding. Er worden testdatasets van basisregistraties beschikbaar gesteld met real-time transacties, zoals bijvoorbeeld verhuisbewegingen. Aan de deelnemers de mogelijkheid om daar mooie concepten mee te realiseren.

Wat valt er te winnen?

De jury beoordeelt de prestaties van de teams op toepasbaarheid, antifraude effectiviteit, inventiviteit en originaliteit. De winnaars zullen met hun concept op een passende manier betrokken worden bij de uitvoering van het meerjarenplan antifraude van BZK.

Meld je gratis aan via http://www.appril.nl/events/hackathon-antifraude/

Attendees (1)

Go to Attendee List