addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Introduksjon til Rhino

Det er mange programmer for 3D modellering og en av favorittene blant produkt-designere heter Rhino (Rhinoceros). Dette er et kommersielt program for Windows og Mac og er bygget rundt NURBS-modellering. Programmet brukes innen bransjer som arkitektur, teknisk tegning, produktutvikling, hurtig prototyping og mye mer.

Programmet er perfekt for å lage digitale modeller for 3D printing og jeg (Jens Chr) bruker det daglig. Grunnen til at jeg liker det så godt er at det er utrolig raskt og effektivt å jobbe i. I motsetning til andre programmer som Blender, Maya og Modo klarte jeg å lære meg grunnleggende bruk av Rhino i løpet av bare en enkelt dag OG siden det ikke var masse hurtigtaster man må huske for å bruke programmet, så husket jeg faktisk hvordan det virket uken etter.

Om kurset

Denne kvelden har vi fått tak i Fredrik Wenstøp som jobber i firmaet Pivot. Pivot er produkt-designere (som også er forhandler for Rhino) for å gi oss en introduksjon til programmet. Pivot holder regelmessig proffesjonelle kurs i Rhino, mens denne kvelden gjør vi det mer uformelt slik vi pleier på Bitraf. Ta med maskinen din, installer demo-versjonen av Rhino og bli med og lær et av de beste programmene for produkt-design.

Kurset er er åpent for alle og det er gratis for Bitraf-medlemmer. Ikke-medlemmer oppfordres til å gi en donasjon til Bitraf på 50 kr (eller mer) ved oppmøte.

Om Rhino
Du kan lese mer om Rhino her: http://www.rhino3d.com/new/

Windows-versjonen koster ca $995 og er en skikkelig solid pakke som i tillegg til modellering også støtter mange typer rendering. Last ned demo-versjonen her: http://www.rhino3d.com/download

Mac-versjonen er i en slags "evig beta" ettersom de sliter med å ta igjen funksjonaliteten i Windows-versjonen. Du kan bli med på Mac-betaen her http://mac.rhino3d.com og bruke denne versjonen gratis.

 

Join or login to comment.

  • Oyvind S.

    Stor takk til Fredrik Wenstøp og dere andre som organiserer for en enormt inspirerende kveld.

    April 3, 2013

  • Fredrik W.

    Velkommen til Rhinokurs!

    April 2, 2013

12 went

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy