3D Printer weekend

This is a past event

26 people went

Location image of event venue

Details

Er du nysgjerrig på 3D-printing, så besøk Oslo's største Hackerspace denne helgen. I samarbeid med reprap.no (http://reprap.no/forum/) arrangerer vi vårt femte 3DP-treff. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Som på tidligere treff blir det mange forskjellige printere, så stikk innom, se på printerne og prat med folk som har erfaring! Denne gangen prøver vi å slå rekorden fra forrige treff, så gi beskjed til folk du kjenner om treffet. Klarer vi å samle 20 printere? Her er forresten en liten video-snutt fra forrige treff (http://tv.nrk.no/serie/forbrukerinspektoerene/mdhp11003713/11-09-2013#t=8m08s) da NRK's FBI var innom.

Som forrige gang satser vi på å kombinere fremvisning av egne printere med diskusjoner, bygging og mekking. Denne gangen tar vi det over to dager og setter av Lørdag til fremvisning/treff og Søndag til mekking og bygging.

Treff (Lørdag)

Her kan man lære om prosessen, se forskjellige printere jobbe, diskutere erfaringer, få råd og tips og mye mer. Det kommer til å være flere eksempler på utprintede gjenstander også, slik at du kan ta og føle på det som blir printet ut. Som forrige gang blir det også skrevet ut noen eksempler (fløyter o.l.) som folk kan ta med hjem.

Denne gangen blir det i hvertfall RepRap Mendel, Huxley, Prusa, Cube X, Ultimaker, Printrbot, MakerGear, Rostock Delta og flere typer Makerbot som vises frem. Meld deg på, så vet vi hvor mange som kommer. Har du egen printer - ta den gjerne med!

Bygging / mekking (Søndag)

På forrige treff ble det lite bygging, men desto mere tid for prat og eksperimentering. Søndagen ble brukt til en 3DP-shootout der alle printerne skrev ut den samme figuren - et tårn med innvendig trapp og spiral (http://www.rascomras.com/doc/326/bcn3d-tower.html). Vi regner med å gjøre det samme denne gangen, men med en ny modell.

Har du lyst til å bygge din egen maskin, finn ut hva du vil bygge og bli med? Har du et printer-byggeprosjekt som aldri ble ferdig eller en printer som ikke virker, ta den med så kan du få hjelp slik at du får printeren din opp og gå!

Det vil være folk fra Bitraf tilstede fra kl 11-19, men det er mulig det er folk her lenger enn det også. For å finne fram til Bitraf, sjekk kartet på bitraf.no (http://bitraf.no/). Det ligger i våre nye lokaler i Youngs Gate 6, rett på nedsiden av Youngstorget.

Velkommen til Bitraf!