Visual Studio 2019 launch - 2. dio

This is a past event

4 people went

Inovacioni Centar Banja Luka ICBL

Dr. Mladena Stojanovića 4 · Banja Luka

How to find us

Zgrada pored PMF-a, ulaz iz dvorišta. MIC sala u prizemlju.

Location image of event venue

Details

Naredni četvrtak se ponovo pridružujemo globalnom Visual Studio 2019 Launch događaju! Imamo dva predavanja, te nekoliko licenci za podijeliti (RevDeBug i JetBrains). Vidimo se! #visualstudio #vs2019 #blbit

https://visualstudio.microsoft.com/vs2019-launch/

Lokacija: Inovacioni Centar Banja Luka, MIC sala u prizemlju.

Tema 1:
Što je novo u Visual Studiu 2019?

Opis:
Visual Studio 2019 donosi niz novosti koje ćemo upoznati kroz demo i praktične primjere pisane u C# 8. Neke novosti povećavaju produktivnosti, neke pojednostavljuju svakodnevni rad i međusobnu suradnju developera, a upoznati ćemo ih kroz demo, koji će činiti veći dio predavanja, a koristiti će .NET Core 3.0. Promijene u novoj verziji Visual Studia su vidljive već na prvom koraku, gdje otvaranje postojećeg i stvaranje novog solutiona je izmijenjeno prvi puta nakon više verzija ovog IDE. Nova verzija Visual Studia donosi daljnje poboljšanje performansi i poboljšanu podršku debugiranju. Uz klasične breakpointe, sada C# developeri mogu koristiti i data breakpointe. Dodan je Code Cleanup, mogućnost automatskog poboljšanja većeg broja elemenata u našem kodu. Želite li vidjeti što nam donosi Visual Studio 2019 te kako olakšava i ubrzava svakodnevni rad, pridružite nam se na predavanju.

O predavaču:
Marko Lohert, diplomirani inženjer računarstva, radi kao developer od 2005. godine. Dobitnik je Godišnje nagrade ZTK Zagrebačke županije za postignute rezultate na područjima programiranja i robotike. U radu koristi IBM DB2, SQL Server te Oracle baze podataka. Osim toga, u radu godinama koristi razne open source tehnologije. Predavao je na konferencijama NetWork, WinDays, Advanced Technology Days, DevArena, Change Conference i ALM Day. Bio je predavač i na user grupama DevUg Zagreb, DevUg Rijeka i DevUg Karlovac. Certificirani je Scrum Master. Zanima ga široki skup tehnologija i alata, a open source i multiplatformski razvoj su područja koja ga posebno zanimaju. Slobodno vrijeme koristi za druženje, čitanje knjiga i volontiranje s djecom na područjima programiranja, elektronike (Arduino) i robotike.

Tema 2:
Micro Frontends - arhitektura mikroservisa na frontendu

Opis:
Uspješnim tehnikama i strategijama mikroservisa, kao paradigme arhitekture, tipično backend aplikacija, postižu se mnogostruke prednosti. Razvojem već standardnih SPA aplikacija, ideja ih je unaprijediti tako da koriste tehnološki agnostične, izolirane dijelove koda koji se fleksibilno uklapaju u rad više timova. Takve aplikacije implementiraju moderne pristupe kao što su: progresivne web aplikacije (PWA) za offline rad, web komponente, nativne prednosti browsera, server-side rendering, pa čak direktni pristup podacima. Dođite na predavanje gdje ćemo pogledati prednosti koje micro-frontend arhitektura pruža koristeći najnoviju inačicu Angular frameworka, te kako pripremiti aplikacije za budućnost koja slijedi.

O predavaču:
Ratko Ćosić, magistar informatike, nositelj niza Microsoft certifikata, dugogodišnji regionalni predavač. Bavi se programiranjem od vremena Commodorea 64 - i dalje u developmentu kao mentor, senior developer – veteran i voditelj projekata. Sudjelovao u razvoju različitih IT rješenja, od računovodstvenih i komunikacijskih, do sustava za podršku proizvodnji, korisnicima, raznim vertikalnim industrijama, uvođenju novih tehnologija i procesa učenja. Područja specijalizacije su mu: aplikacijski i dizajn patterni, komunikacijski sustavi, real-time aplikacije, višeplatformski razvoj i razvoj igara. Aktivno prati nove tehnologije, sudjeluje u radu IT zajednice i bavi se pripremom IT predavanja i radionica. U slobodno vrijeme živi 'život na sjeveru' na brežuljcima u blizini Varaždina, uz svoju petoročlanu obitelj, a posebna strast mu je hrvatsko srednjovjekovlje i oživljena povijest.

Zahvaljujući sponzorima imamo hranu i osvježenje :)