Past Meetup

Bucharest FP #27 — Coding Dojo: Sudoku Solver

This Meetup is past

10 people went

Location visible to members

Details

Salut,

Revenim cu un nou coding dojo. Precedentele două (#18 (https://www.meetup.com/bucharestfp/events/228031177/), #20 (https://www.meetup.com/bucharestfp/events/229038471/)) s-au focusat pe reimplementarea, în Haskell, a câtorva funcții definite pe liste înlănțuite, folosind recursivitate structurală și foldl/foldr.

De data asta vom folosi tot Haskell, dar schimbăm problema. Vom scrie un algoritm, inițial naiv, care rezolvă grile Sudoku. Dan Oneață (https://doneata.bitbucket.io/) a pregătit materialul, bazat pe un articol scris de Richard Bird: A Program to Solve Sudoku (http://www.cs.tufts.edu/~nr/cs257/archive/richard-bird/sudoku.pdf) (PDF).

Planul este următorul: Inițial Dan ne va explica care-i treaba cu Sudoku și articolul menționat mai sus, apoi pe baza scheletul de cod pregătit dinainte, vom trece unul câte unul prin fața unui calculator conectat la proiector și vom implementa 12 funcții. La final ar trebui să avem un program care rezolvă, lent :), grile Sudoku.

Dacă ne rămâne timp, Dan ne va spune cum se poate optimiza programul folosindu-ne de equational reasoning, unul dintre avantajele programării funcționale.

Pentru cei care nu sunt familiari cu Haskell, recomand pagina asta pentru un overview rapid: https://learnxinyminutes.com/docs/haskell/. Altfel, ne mai descurcăm la fața locului.

Ne vedem pe 28 iunie! Atenție însă la adresă. Suntem găzduiți tot de Eloquentix, dar locația nu mai este în centrul vechi.