Past Meetup

Javascript Meetup March

This Meetup is past

60 people went

Location image of event venue

Details

Dobson Levente: Crossyards (https://www.crossyards.com (https://www.crossyards.com/)) & sheetengine (http://sheetengine.codeplex.com (http://sheetengine.codeplex.com/))

Crossyards is a social website where users can build creative stuff and play games - a result of a 2 and a half year long development as a hobby project. It's JavaScript from top to bottom accompanied with nginx and mongoDB. I will shortly introduce the web application and its history and will also talk about how the display engine (sheetengine) works and about all those js tricks that enable us to display virtual worlds using isometric projection in the browser.

A Crossyards egy olyan közösségi website, ahol építgetni, kreatívkodni, játszani lehet - egy lassan 2 és fél éves hobbi fejlesztés eredménye. Alul-felül JavaScript, van még benne nginx és mongoDB. Az előadáson bemutatom röviden az alkalmazást és történetét, de szó esik majd a megjelenítő motor (sheetengine) működéséről, illetve mindazokról a js trükkökről amik lehetővé teszik, hogy izometrikus ábrázolásban jelenítsünk meg virtuális világot a böngészőben. Az előadás nyelve érdeklődéstől függően magyar vagy angol. Presentation will be held either in Hungarian or in English depending on interest.

Kertai Gábor, Gergely Lévay: DOM felfújt könnyű salátával két személyre ( http://www.productionminds.com/ )

Végy egy ötvenezer soros komplex JavaScript webalkalmazást. Adj hozzá 5200 adat-kapcsolt DOM elemet, majd töltsd fel adatokkal ízlés szerint. Várj három percet egy oldalbetöltésre...
Gondolkozz! Gyorsítsd hatszorosára egy ügyes rendering algoritmussal, és tálald a megoldást egy izgalmas prezentációban. Jó étvágyat!

See all Meetups from BudapestJS