addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

budapest.js - JavaScript Hungary Meetup Marcius

 • Mar 30, 2010 · 7:00 PM
 • This location is shown only to members

Az elsö Meetupunk alkalmával három nagyelöadásra kerül sor, a rövid, villámelöadásokra jelentkezöket várunk. Az idei
StartUp konferenciára készülök számára örömmel jelentjük, hogy a Meetup este 19 órakor kezdödik, böven lesz idö eljutni a Colabs-be. Az elsö alkalommal három nagyelöadással készülünk:
Bártházi András: Node.js - hálózati programozás JavaScripttel A Node.js a V8 nevű JavaScript értelmezöjére épülö futtatókörnyezet, az alapcsomagban olyan kiegészítökkel, melyek könnyedén lehetövé teszik a hálózati programozást, például webszerverek, webalkalmazások, vagy egyéb szerverek, kliensek készítését. Egyedisége ezen felül abban rejlik, hogy esemény alapú, aszinkron programozást kínál: a különbözp I/O-t végzö parancsok a paramétereken túl egy függvényt is várnak, melyek akkor jutnak szerephez, ha megérkezik az információ. Az aszinkron megközelítés, továbbá a V8 motor sebessége, s a JavaScript lehetöségei olyan egyveleget alkotnak, amivel hatékonyan és kis memóriaigénnyel építhetünk fel komplex programokat is. A Node.js-hez a webprogramozás felöl érkezö programozóknak az AJAX-os műveletek és például a setTimeout függvény kapcsán már ismerös az aszinkronitás használata és kezelése, ezért is szerencsés tényezö a JavaScript nyelv használata. Az elöadásban bemutatok egy minimál webszerver kódot, beszélek majd a Node.js egyéb lehetöségeiröl, az elérhetö könyvtárakról és a Node.js jövöjéröl is, rámutatva, hogy miért lehet érdemes megismerkedni ezzel a futtatókörnyezettel.
Bácsi László: Sammy.js - Classy JavaScript Web Framework A JavaScript újra népszerűvé válásának és az AJAX elterjedésének köszönhetöen nagyon sok weboldal lett kliens oldali funkcionalitásban gazdag. Ennek egyik általános hatása a fejlesztés menetére, hogy a backend oldali logika mellett a frontend oldal is bonyolultabb lett. Több szinten szükséges megfelelö hozzáértés, az alkalmazás implementációja bonyolultabb és szétszórtabb. Lehetne ezt az egészet valahogy egy helyen kezelni, lehetöleg a kliensoldalon, hogy annak elönyei megmaradjanak? Yes We Can. A Sammy egy jQuery-re épülö apró kliensoldali JavaScript framework, amit a Ruby Sinatra web frameworkje ihletett. Segítségével könnyen építhetünk eseményvezérelt RESTful webalkamazásokat teljesen JavaScript alapokon. Az elöadásban szó lesz az alapokról egy egyszerű példán keresztül, és említésre kerül Sammy néhány jóbarátja is. Emellett szóba kerülnek az ilyen alkalmazáskialakítás problémái és esetleges megoldásuk is (AJAX crawling, security).
Szász Tibor: Alkalmazásfejlesztés Adobe AIR-ben HTML és Javascript alapokon Az Adobe AIR képességenek bemutatása HTML és Javascript fejlesztők szemszögéből. Hasznos megoldások, alkalmazások, fejleszetőeszköz bemutatása. A demó blokkban szeretném bemutatni egy egyszerű widget elkészítését is.
Pusztai Tibor: Hasznos JS trükkök, minták A sorozat célja, hogy bemutasson pár hasznos, azonnal használható JavaScript trükköt. Az elöadás elején felvázoljuk a problémát, majd ezután megmutatjuk, hogy hogyan lehet elegánsan vagy éppen érdekesen megoldani. Az elsö eladás során egy olyan trükköt osztunk meg veletek, amivel bizonyos esetekben felesleges számításokat lehet megspórolni.

Join or login to comment.

 • Ridi C.

  Nagyon tetszett, egyes dolgok új megvilágítást kaptak számomra.

  April 1, 2010

 • A former member
  A former member

  Interesting topics, friendly group of speakers. Thank you guys!

  March 31, 2010

36 went

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy