budapest.js - JavaScript Hungary Meetup Aprilis

This is a past event

42 people went

Location visible to members

Details

Áprilisi Meetupunk alkalmával számos érdekes és hasznos téma kerül terítékre. Ízelítöül íme néhány cím a kínálatból (a címek és a sorrend még változhatnak):

Halácsy Péter (http://prezi.com): Ocaml.js - Funkcionális programozás Ocaml-ben és JavaScriptben - ELMARAD

Farkas Máté (http://fmate14.try.hu): Többszálúság a böngészöben, avagy merjünk-e Javascriptben programot írni?

A HTML egy dokumentum leíró nyelv. A hozzá kapcsolódó CSS a dokumentum megjelenését írja le, míg a Javascript-tel korlátozott mértékben interaktivitást és funkcionalitást adhatunk hozzá – gondolják sokan, és el kell ismerni, nem alaptalanul. Sajnálatos módon e hármas kombó már oly sokszor bizonyította, hogy nem alkalmas arra, hogy komolyabb programozási felületként tekintsünk rá. A HTML5 és az ezt egyre inkább támogató (és gyorsuló) böngészök megjelenésével azonban megtörni lászik a jég.

Elöadásomban elsösorban a számítási feladatok Javascripttel való elvégzésének lehetöségét fogom körüljárni. A Google Gears-féle WorkerPool szabványosításaként létrejött Worker osztállyal háttérfolyamatokat indíthatunk, amelyekkel a böngészö blokkolása nélkül végezhetünk különféle számításigényes müveleteket.

ern0 (http://linkbroker.hu): Egy lightweight framework: DOMAssistant

JavaScript progmozásban kezdö, és abban különösebben elmerülni nem is kívánó (ezt az attitüdöt egyébként hatékonyságnak nevezzük) elöadó 5 percben átadja az összes tapasztalatát a témával kapcsolatban.

Fejér Sándor (http://theba.hu/): Ext.core - Egymagos kiterjesztés

Az elöadás leginkább kedvcsináló az Ext.core használatához. Bemutató, mit is tud a library, hogyan, és az miért jó nekünk.

Fodor Márton (http://www.liligo.com): A liligo felmérés eredményhirdetése

Prezentáció a felmérés tapasztalatairól és a felmérésböl leszürhetö következtetésekröl. Az iPod Touch-ot a helyszínen sorsoljuk ki.

Ezúttal is lesz játék, melynek során ismét egy Good Parts kötet talál gazdára - részletek a versenykiírásban (http://bit.ly/goodparts2).

Figyeljétek továbbra is a Facebook oldalunkat (http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/budapest-js/[masked]?ref=ts).