addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

budapest.rb begins

 • Sep 17, 2008 · 7:00 PM
 • This location is no longer available

Végleges program, már az absztraktokkal együtt. Rövid előadások (Lightning talks): * Bácsi László (
lackac.hu, Virgo):
Mi az a Ruby * Fekete Ferenc, Tarsoly András (
xpnindustries.com):
Rails alkalmazás teljesítményoptimalizálása * Gergi Miklós (
BME, Matematika Intézet):
Adatkinyerés weblapokról Hosszabb előadás: * Golda Bence (Algernon):
Ruby DSL - hatékony problémamegoldás
Részletek: * Bácsi László (
lackac.hu, Virgo)
Mi az a Ruby A Ruby egy nagyon rugalmas, objektum orientált programnyelv. Sok dinamikus tulajdonsággal. Segítségével egy hozzáértő fejlesztőnek a bonyolultabb programozási feladatok egyszerűvé válnak, az ismétlődő egyszerű feladatok pedig kevésbbé idegesítővé. A Ruby a fejlesztő barátja, igazán szerethető eszköz. Előadásomban a nyelv főbb tulajdonságait mutatom be, szigorúan csak a felszínt kapargatva. * Fekete Ferenc, Tarsoly András (
xpnindustries.com)
Rails alkalmazás teljesítményoptimalizálása
Sajnos ez az előadás elmarad, áttesszük következő alkalomra. * Gergi Miklós (
BME, Matematika Intézet):
Adatkinyerés weblapokról Az interneten szinte végtelen mennyiségű adat áll rendelkezésünkre, ám az általunk keresett információ többnyire nincs közvetlen URL, hanem egy nagy weboldal tartalmában kell meglelnünk. Ha adatok tucatjaira van szükségünk, vagy egy adat értékét rendszeresen frissítenünk kell, akkor szükségünk van egy eszközre, amivel ezt a feladatot automatizálhatjuk. Előadásomban néhány ruby "egysoroson" át szeretnék bemutatni megoldást fenti a problémákra. * Golda Bence (Algernon)
Ruby DSL - hatékony problémamegoldás 42! Egy kérdésre a legjobb válasz a legegyszerűbb válasz. Programozás közben ugyanez a helyzet, egy feladat megoldása akkor nyerő, ha az a lehető legközelebb áll a megoldást prezentáló gondolatokhoz. Előadásomban az említett gondolatokat hatékonyan feldolgozni képes DSL-ekről és a Ruby nyelv hatékony alkalmazásáról fogok beszélni. A meetup ingyenes lesz, a támogatást köszönjünk a
Virgo Systems Kft-nek. Gondolkodjatok azon, hogy milyen előadásokat hallgatnátok még szívesen, és
jelentkezzetek előadónak! Levél a szervezőknek: ruby kukac meetup pont hu

Join or login to comment.

 • Peter K.

  haja. hát, szerintem a Rubys szempároknak jól esett az előadás, azonban a kevésbé rubys arcok annyira nem értették mi ez a nagy "nyál verés" egy olyasmire amit ők nem értettek meg.
  Én úgy javítanék rajta a jövőben, hogy a ppt-ket teli raknám izgalmas látványos képekkel. gyakorlati példák alapján. pl: az hpricot cuccok mellé fel lehetett volna vezetni a röpis csajos képeket :)))
  vagy ha majd egyszer összerakom a ruby-s skype wareppert, ami dbus,rub,skyper -en keresztül működik, egy kis interaktív demót tennék bele, hogy ki lehessen próbálni a bot-ot. nemtudom mennyire van ott net.
  szóval a szakavatatlan szemek zabálnák a multimédiás infókat. ezért nem az 5 csillagot jelöltem meg.

  September 22, 2008

 • A former member
  A former member

  Was good and interesting even for a newbie...

  September 19, 2008

 • Zoltan V.

  zsír

  September 19, 2008

 • A former member
  A former member

  Was OK. Missed the presentation about introduction to Ruby.

  September 18, 2008

 • Laszlo B.

  első alkalomnak nagyon jó volt. a végén nehezen indult a socializing, de végül jókat beszélgettünk.

  September 17, 2008

 • Tamas T.

  biztató kezdet, de a célcsoportnak még egyértelművé kell vállnia (professzionális fejlesztők vs érdeklődők)

  September 17, 2008

 • Szöke K.

  Az előadások tetszettek, főleg a második, ami elég lényegretörő volt. Zavart viszont a sok vakuzás a sötét teremben. Kicsit zavaró amikor az ember szeme megszokja a sötétséget erre valaki oldalról belevakuzik. Ráadásul a slideok publikusak, letölthetők. Ezt leszámítva nagyon tetszett, csak így tovább!

  September 17, 2008

52 went

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy