addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

budapest.rb január: alternatív webfamework meetup

 • Jan 22, 2009 · 7:00 PM
 • This location is shown only to members

Két előadás lesz


 • Érdi Bálint (bucionrails.com): Merb A Merb körülbelül egy-két éve keletkezett ruby webframework, ami egy 100 soros scriptből indult (ami erb template-eket szolgált ki mongrel alatt). Nem kellett hozzá ez a két év sem, hogy a Rails vetélytársává (v. inkább alternatívájává?) nője ki magát. A Rails 3-ban összeolvad a Rails és a Merb, így úgy tűnik a versenynek vége. Azért érdemes a Merb vitalitásának okait megvizsgálni, annál is inkább, mert ezeket – reményeink szerint – kivétel nélkül mind viszontláthatjuk a Rails 3-ban. Előadásomban igyekszem bemutatni miben más a Merb, mint a Rails. Lesz szó modularitásról, kódsebességről, ORM-ekről, template engine-ekről, slice-okról és az agnoszticizmusról. Még azt is megtudhatod, mi a leggyorsabb kód: ne hagyd ki!

 • Golda Bence (Bit and Pixel): Sinatra Az előadás célja a Ruby webes keretrendszerek egyik legkisebb, legrugalmasabb változatának bemutatása, illetve egy demó keretében a használatának prezentálása. Szó lesz még adatbáziskezelők illesztéséről, megjelenítésről (haml+sass, erb) és arról, hogy hogyan élesíthetjük elkészült alkalmazásainkat.

Olvassatok budapest.rb blogot a
UserGroup tapasztalatokról és
erről a meetupról!
Ajánljatok témát, és szavazzatok a mások által ajánlottakra! Az alkalmat a
Virgo Systems támogatja.

Join or login to comment.

 • Peter K.

  Hey. Jó volt. Mondjuk a hely nem annyira, mert kicsit hangosak voltak néha a kávézóban. Mindkét el?adó érti a dolgát. A sinatra-s meg koncepciójában leny?göz?. Ki fogom próbálni, ha lesz rá módom! köszi még 1x!

  January 23, 2009

 • Laszlo B.

  Jok voltak a hosszabb eloadasok, es erdekesek a temak. A beszelgetesek is jok voltak a meetup utan.

  January 22, 2009

 • Andras S.

  Egy kis hangositas jo lett volna :-) ezen kivul minden korrekt volt, az eloadasok temaja erdekes volt es jol voltak .. eloadva :-)

  January 22, 2009

 • Attila G.

  sajnos nem tuok menni, kicsit koltseges lenne csak azert hazamenni. sajnalom, de remelem februarban mar lesz lehetosegem megnezni egy ilyet otthon, addig is jo eszmecseret mindenkinek!

  January 8, 2009

20 went

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy