Skip to content
This event was canceled

Kde to mám dělat? DAX/Power Query/SQL

Photo of Jaroslav Reken
Hosted By
Jaroslav R.
Kde to mám dělat? DAX/Power Query/SQL

Details

Czech PASS vás zve na další živou přednášku a tentokrát s dvojitým MVP obsazením Jiřím Neoralem a Štěpánem Rešlem. Program:

18:30 - přivítaní účastníků a trochu o Czech PASS
19:00 - přednáška "Kde to mám dělat? DAX/Power Query/SQL"

Kde to mám dělat? DAX/Power Query/SQL
Tuhle otázku dostáváme oba velmi často. Je lepší provést výpočet v SQL, v Power Query, nebo v modelu v DAXu? Jedná se jak o počítané sloupce, tak o transformace obecně. Nebudeme napínat s odpovědí a napíšeme ji rovnou zde v anotaci. Záleží na situaci. A proto si na přednášce projdeme situace a scénáře, kdy je který postup vhodný.

Jiří Neoral
S Business Intelligence technologiemi od společnosti Microsoft pracuji již přes 10 let. S Power BI od samého začátku, kdy začínalo doplňkem Power Pivot pro Excel. Po pěti letech v korporátu od loňského května pracuji paralelně na pozici BI Architekta ve společnostech KPCS a Gesteem. Kromě toho mě můžete potkat jako lektora v GOPASu na kurzech z oblasti Business Intelligence. Věnuji se i komunitní činnosti, za což jsem byl již 5 let v řadě oceněn společnostní Microsoft jako MVP (Microsoft Most Valuable Professional).

Štěpán Rešl
Power BI specialista ve společnosti DataBrothers s.r.o.. Kromě Power BI se zaměřuje na celkové porozumění a provázanost aplikací z řady Power Platform. Na svém blogu se zabývá jednotlivými aspekty nástroje Power BI.“

Photo of Czech PASS group
Czech PASS
See more events

Canceled

Olivova 2096/4
Olivova 2096/4, Nové Město · Praha-Praha 1