Worum es bei uns geht

This is a group for anyone interested in programming together, explore new techniques, hacking, learning from each other etc.

This group is not about long Powerpoint presentations and product pitches. It is all about doing cool stuff hands-on and having fun together. All skills levels are welcome.

We started this group because we want to meet our fellow Software Craftsmen. Learn and share. We are looking forward meeting you!

Bevorstehende Events (3)

GraphQL 101

codecentric

Meld je aan via de site! 👉https://www.codecentric.nl/summercourses-graphql-workshop/ Zie je ook door de vele API calls de services niet meer? Heb jij interesse in hoe je API calls van een SPA beter en efficiënter kunt managen en daarmee de complexiteit van je service calls in je applicatie verminderd? Dan is de workshop GraphQL zeker voor jou! In deze workshop ga je zelf aan de slag met GraphQL door onze pizza web-applicatie gebruik te laten maken van jouw eigen GraphQL instance! GraphQL is een nieuwe API standaard die een efficiënter, krachtiger en flexibeler alternatief biedt voor REST. Het is in 2015 ontwikkeld door Facebook en uiteindelijk open-source gemaakt. Nu wordt het onderhouden door een grote community van bedrijven en individuen over de hele wereld. GraphQL maakt het mogelijk voor een client om gespecificeerde data op te halen van een API. In plaats van verschillende endpoints die een vaste structuur teruggeven in REST, heeft GraphQL maar een endpoint om mee te communiceren. Deze endpoint geeft de data terug die de client heeft gespecificeerd. In deze workshop geven we een introductie in GraphQL. Daarna nemen we een bestaande Pizza App en schrijven daar een GraphQL service voor. We schrijven onder andere ons eigen Schema, Queries en Subscriptions. Aan het einde van de workshop ken je Schema’s, Resolvers, Queries en Mutations en weet je hoe je deze moet implementeren. Onderwerpen In deze workshop ga je aan de slag met de volgende onderwerpen: – GraphQL language en syntax – API’s aanroepen en omzetten naar GraphQL Benodigde achtergrondkennis / materialen: – Laptop met nodejs 8.x geïnstalleerd, – Basic ES6 javascript.

Terraform Workshop

codecentric

Meld je aan via de site! 👉https://www.codecentric.nl/summercourses-terraform-workshop/ It works on my machine! Herkenbaar? Tegenwoordig natuurlijk al lang niet meer van toepassing op de huidige infrastructuren maar hoe richt je nu een omgeving automatisch, reproduceerbaar en beheersbaar in, met een complexe cloud omgeving? Terraform is de oplossing om je cloud omgeving als code te definiëren en volledig automatisch uit te rollen en te beheren. In deze workshop ga je een eigen AWS infrastructuur inrichten met behulp van Terraform! Een interactief persoonlijk dashboard begeleid je in deze workshop je leerproces met de juiste informatie op het juiste moment door te reageren op de veranderingen in je AWS omgeving. Dit zorgt voor een leuke leerervaring waarin je steeds dieper in de materie duikt! Je gaat met deze leuke en interactieve leermethode een echte applicatie neerzetten die direct in productie kan! Onderwerpen In deze workshop ga je aan de slag met de volgende onderwerpen: – Het AWS Platform, – EC2 Instances, – Autoscaling groups, – DynamoDB database, – Amazon’s Simple Queue Service (SQS), – Terraform voor infrastructure-as-code. Benodigde achtergrondkennis / materialen: Lichte basiskennis van AWS is handig, maar de workshop (en begeleiders) kunnen je hier verder in meenemen. De laptop graag alvast installeren met de laatste versie van Terraform, zie https://www.terraform.io/ voor meer informatie.

Machine Learning 101

codecentric

Meld je aan via de site! 👉https://www.codecentric.nl/summercourses-machine-learning-workshop/ AI, ML!? Deze afkortingen hoor je steeds vaker; Artificial Intelligence en Machine Learning, het is het gereedschap van morgen. Maar hoe ga ik daar als ontwikkelaar mee aan het werk en welke innovatieve oplossingen kan ik ermee bedenken? In een hands-on workshop ga je zelf aan de slag met Machine Learning. Door middel van het populaire framework Keras, in combinatie met Tensorflow, bouw je in deze sessie je eigen neurale netwerk! De workshop start met de benodigde achtergrondkennis en neemt je stap voor stap mee om zelf een neuraal netwerk te implementeren voor beeldclassificatie. Na deze workshop weet je wat Machine Learning is, hoe het werkt en zul je zelf een neuraal netwerk kunnen schrijven voor beeldclassificatie. Onderwerpen In deze workshop ga je aan de slag met de volgende onderwerpen: – Neurale netwerken – Keras en Tensorflow, zie voor meer informatie: https://keras.io/ – Image classification Benodigde achtergrondkennis / materialen: – Enige ervaring met 1 of meerdere programmeertalen is handig, niet noodzakelijk; we helpen je verder! – Een laptop – Een Google account Er wordt gebruik gemaakt van Colab van Google voor de uitvoering van de workshop. Hierdoor zijn er minimale voorbereidingen qua inrichtingen benodigd.

Vergangene Events (39)

Firebase Workshop

codecentric

Fotos (169)