Blockchain on the Move: digitale identiteit op blockchain. Een update.

DigAnt Café
DigAnt Café
Öffentliche Gruppe
Bild des Veranstaltungsortes

Details

Blockchain zou één van de bouwstenen kunnen zijn om een aantal heikele kwesties inzake identiteit, privacy en online transacties op te lossen. Maar is dat ook zo? En is de technologie matuur genoeg om hiermee aan de slag te gaan? Zo ja, welke oplossing is dan de beste?

Stad Antwerpen probeert om, samen met Digipolis, de Vlaamse overheidsorganisaties Informatie Vlaanderen en het Facilitair Bedrijf en de Vlaamse ICT-organisatie (V-ICT-OR) het antwoord op deze vragen te vinden via het project ‘Blockchain on the Move’. De grote uitdaging van het project is dat de burger het beheer van zijn gegevens in eigen handen krijgt door hem een digitale identiteit te geven op blockchain.

Eind mei 2018 organiseerden we een meetup over self-sovereign identity (SSI) en lieten we een aantal experts terzake aan het woord om een beeld te krijgen van de bestaande oplossingen en evoluties.

Tijdens deze meetup geven we je graag feedback over Blockchain on the Move, de stappen die we het voorbije jaar zetten, hoe we dit aanpakten, welke resultaten er zijn en wat er nog in de pijplijn zit.

Agenda

- Voorstelling van het project Blockchain on the Move
- Een demo van en uitleg over de resultaten van de eerste fase
- Meer info over de feedback die we kregen vanuit de private en publieke sector
- De internationale context en projecten.
- What’s next?
- En uiteraard zijn we erg benieuwd naar jouw vragen en aanvullingen :)

We verwelkomen je vanaf 17.30u met een hapje en drankje en starten om 18u met de presentaties.

Tot dan!