14th WordPress meetup the 4th WPTranslationDay

Dies ist ein vergangenes Event

41 Personen haben teilgenommen

Details

WPTranslationDay е глобален настан посветен за преведување на Open Source WordPress ecosystem на локалните јазици (core, теми, плагини, документација, итн.) и сите поврзани процеси.

Овој уникатен и иновативен начин е совршен микс од дигиталното и физичкото на интернационалната заедница каде се среќаваат WordPress полиглоти локално и онлајн за овој преведувачки 24 часовен маратон!

Настанот е инспиративен и нуди обука за девелоперите и преведувачите за локализација (i11n) и интернационализација (i18n) на сите аспекти WordPress.

Токму затоа на 11 Мај со почеток во 14ч до 18ч на Финки, се собираме повторно во организација на локалната заедница WordPress Macedonia да се дружиме, забавуваме и дадемe свој придонес за овој глобален настан.