addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobe--smallglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1launch-new-window--smalllight-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Hans Reier S.

Location:

Oslo

Member since:

December 17, 2011

Hva slags typer prosjekter har du jobbet med?

Jeg har programmert mye opp i gjennom åra, men ikke bare det. Jeg har også arbeidet mye med objektorientert (+ER) analyse og design (UML), prosjektledelse i en del små til middels store prosjekter, samt test planlegging og test gjennomføring. Jeg har jobbet mest rettet mot Telekom, og aller mest mot nettkartoteksystemer (alle linjer, utstyr og sammenkopling av telekom forbindelser er dokumentert i slike systemer, både på fysisk og logisk nivå). Mitt spesialområde er PRODUKTUTVIKLING, dvs. utvikling av programvare med et langsiktig perspektiv; der det fokuseres på gjenbruk, nyutvikling og vedlikehold av kode over lengre tid. Jeg er ikke bare interessert i å kode, men i alle aspekter av dette fra ide til testing.

Hvor lang erfaring har du med utvikling generelt og Delphi spesielt?

Jeg har 25 års erfaring med programvareutvikling (C/C++ / Java / Delphi). Jeg har jobbet mest rettet mot Telekom sektoren. Det siste året har jeg jobbet i HK-Data på Moelv med Delphi utvikling rettet mot helse-sektoren. Et av de første utviklingsprosjektene jeg jobbet med var mens jeg studerte på NTH og delvis etterpå. Datafysikk var et program for å simulere og visualisere bevegelse (Newtos 2 lov...) på datamaskin. Dette er blitt brukt i undervisningen på NTH (NTNU). Det interessante med dette i Delphi sammenheng var at dette ble utviklet i Turbo-Pascal. Turbo-Pascal ble ansett på den tiden til å gi meget raske applikasjoner og dette er en stor fordel også med dagens Delphi. I mange år er det ikke blitt gjort noe med denne applikasjonen, men den er fortsatt kjørbar fra et DOS vindu. Det hadde selvsagt vært morsomt å fått denne reimplementert i Delphi/Firemonkey med dagens muligheter til bedre GUI og grafiske muligheter.

Hvilke platformer interesserer deg mest? Win32, Win64, .NET, Mono, Mobiler, Linux eller annet?

Alt mulig, er ikke egentlig spesielt fan av Windows\Microsoft. Jeg har kompetanse både på Windows og Unix varianter (inkl. Linux). Jeg har også hatt sans for Java/Open source utvikling pga. portabiliteten, men nå ser det ut til at Delphi kommer etter i og med XE2 versjonen og Firemonkey. Dette siste tror jeg er et veldig stort skritt framover for å sikre overlevelse og økt utbredelse av Delphi i årene som kommer.

Hvilken versjon av Delphi bruker du mest?

Delphi XE2

Introduction

Jeg er 48 år, bor og jobber i Moelv med samboer og to katter. Jeg er født og oppvokst i Trondheim og har studert på NTH (NTNU) "maskin"-linjen. Jeg har altid vært interessert i IT, fra jeg fikk min første programmerbare HP med revers-polsk notasjon.


People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy