Azure DevOps Community Launch

Microsoft Developer User Group Zagreb
Microsoft Developer User Group Zagreb
Public group
Location image of event venue

Details

Na prvom sastanku Developer user grupe biti u 2019. godini postajemo dio globalne inicijative Azure DevOps Community Launch!

17:30 - Okupljanje
17:45 - Predavanje
19:00 - Druženje

Pridružite nam se i upoznajte Azure DevOps, skup servisa u oblaku koji podržava cjelokupni ciklus razvoja softvera. Sastoji se od pet servisa: Azure Boards (planiranje i praćenje rada), Azure Repos (Git/TFVC repozitoriji), Azure Pipelines (napredno CI/CD rješenje), Azure Test Plans (manualno i istraživačko testiranje) i Azure Artifacts (upravljanje paketima). Servise možemo koristiti kao integriranu DevOps platformu ili pojedinačno, povezujući ih s alatima koje već koristimo. Azure DevOps je odlično rješenje neovisno o vrsti aplikacije koju razvijate (web/mobilna/desktop), platformi (Windows/Linux/MacOS) ili oblaku (Azure/AWS/GCP).

Uvodni keynotea će održati Subrahmanya Srinivas, Senior Program Manager iz Microsoftovog Azure DevOps tima. U nastavku će vas kroz predavanje voditi Ognjen Bajić, Microsoft MVP for Developer Technologies i licencirani Scrum.org Professionalni Scrum trener (PST). Kroz niz demonstracija upoznat ćete se s pametnim agilnim alatima za planiranje, efikasnim mehanizmima za kolaboraciju poput Git pull requesta i modernim automatiziranim CI/CD kanalima za isporuku koji podržavaju proces odobravanja i uvjetovane isporuke. Objasniti će vam kako se Azure DevOps integrira s drugim servisima poput Slacka, Trelloa i SonarClouda. Posebno ćemo detaljno prikazati servis Azure Pipelines, koji se lako integrira s GitHub-om i omogućava besplatnu izgradnju kanala isporuke i CI/CD za open source projekte, a nudi i odličnu podršku za rad s kontejnerima. Vidjeti ćete zašto Azure DevOps predstavlja sljedeći stadij u evoluciji Visual Studio Team Services (VSTS) i Team Foundation Server (TFS) platforme.

Ne propustite priliku upoznati Azure DevOps i kroz demonstracije se uvjeriti kako taj skup servisa može pomoći vašim timovima pouzdano i kontinuirano isporučivati proizvode visoke kvalitete neovisno o tehnologiji i platformi koju koriste.

Dođite na vrijeme kako bi imali priliku ugrabiti neki od sponzorskih poklona te sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti zanimljive nagrade.

Kroz predavanje će vas voditi Ognjen Bajić iz Ekobita, DevOps konzultant i Professional Scrum Trainer s više od 20 godina iskustva u profesionalnom razvoju softvera. Specijaliziran je za Microsoft ALM/DevOps i radi s Team Foundation Serverom (TFS) i Azure DevOps od 2004. godine. Ognjen pomaže timovima i organizacijama kod uvođenja agilnih alata i praksi, automatizacije i optimizacije razvojnih procesa te da ostvare izvrsnost u kontinuiranoj isporuci i DevOpsu. U radu s timovima, uz fokus na tri aspekta DevOpsa, ljude, procese i alate, vodi ih kod uvođenja profesionalnih razvojnih praksi. Predavao je na nizu konferencija (TechEd, Basta, ALM Days, NT Konferenca, Windays) i radionica. Od 2006. je nositelj Microsoftove titule Microsoft MVP for Developer Technologies. Posjeduje niz certifikata: PSM I i II, PSD, MCSD: ALM, MCTS:TFS, MCSD.NET, PMP.