Content marketing u službi prodaje

This is a past event

74 people went

ZIP Factory

Remetinecka cesta 7 · Zagreb

How to find us

Skrenite na Kajzericu s Avenije Dubrovnik ili s Hipodroma (rotor je zatvoren pa ne možete skrenuti s Jadranskog mosta) i produžite ravno do pješačkog Savskog mosta. Skrenite u prvu ulicu lijevo pa nakon 50 m desno. Mi smo odmah pokraj Prime (Insako).

Location image of event venue

Details

Kupci na webu danas su bombardirani ponudama, oglasima, vizualima, popustima i posebnim pogodnostima. Uz to, pažnja im je kraća od 6-7 sekundi (manje nešto ima zlatna ribica). Kako se možete istaknuti u tom komunikacijskom šumu? Zašto da kupac odabere baš vaš webshop za kupnju?

Odgovor leži u kvalitetnom sadržaju. Kupci vole kad pričate njihovim jezikom, kad rješavate njihove probleme.

Tajne izrade strategije, pisanja teksta za oglase, utjecaj kvalitetnog sadržaja na odluku o kupnji teme su ovog Meetupa!

Vaše poruke mogu biti drugačije, a webshop privlačniji kupcima.

Details

1. Dolazak & Networking (19:00 - 19:15)

Glavni cilj svakog Meetupa Udruge eCommerce Hrvatska je razmjena iskustva. Tu smo da pomognemo jedni drugima, stoga nemojte biti sramežljivi i podijelite s nama svoj NAJVEĆI problem.

2. Content strategija kao dio Digitalne strategije - Dino Oreški, Udruga eCommerce Hrvatska (19:15 - 19:40)

Nakon što definiramo ciljeve webshopa (povećanje prodaje, porast stope konverzije i sl.), potrebno je definirati strategiju kojom ćemo ostvariti iste. Kao dio cjelokupne digitalne strategije, od UX-a do SEO-a, dolazimo do content strategije. Izrazito je važno kreirati sadržaj koji vaši kupci razumiju.

3. Kako definirati ciljanu publiku – Marcel Majsan, Udruga eCommerce Hrvatska (19:40 – 20:05)

Bez kvalitetnih istraživanja vaših kupaca i njihovih navika, ne možete raditi strukturirani sadržaj. Svaka persona zahtjeva specifičan sadržaj. Student filozofije, kućanica i vlasnik malog biznisa imaju svoje različite probleme i potrebne, pričaju sasvim drugačijim jezikom – a svi su vaši kupci! Svakome od njih potrebno je riješiti njihov problem. Prodaja dolazi nakon toga.

4. Coffee & beer break (20:05– 20:20)

5. Kvalitetan sadržaj na web shopu dovodi do povećanja prodaje – Marko Pačar, Granular Group (20:20 – 20:45)

Ako pobliže pogledate Google Analytics, vidjet ćete da kupci ne gledaju samo stranice proizvoda i kategorija. Gledaju i čitaju više toga. Ukoliko na vašem webshopu nema sadržaja, pronaći će ga kod konkurencije. Često guglaju. Kako se vaš sadržaj može istaknuti? Kako se pozicionirati bolje od konkurencije? Marko Pačar, predavač SEO & Copywritting modula na eCommerce Akademiji daje neprocjenjive savjete!

6. Kako treba izgledati tekst na stranicama proizvoda i kategorija? – Nenad Vukušić, Copyraonica (20:45 – 21:10)

Što funkcionira, a zbog čega ljudi bježe? Zašto kupci kupuju kad steknete njihovo povjerenje? Kako se istaknuti u onih prvih 6-7 sekundi? Jedan od pionira copywritinga i content writinga u Hrvata, Nenad Vukušić, koji se ovim poslom bavi već skoro dva desetljeća, na realnim primjerima daje uvid u tajne pisanja.

7. Zaključci, pitanja iz publike i druženje (21:10 – 21:30)

Rekapitulacija zaključaka, pitanja predavačima te druženje svih polaznika Meetupa.

GDJE? Remetinečka 7, Zagreb - Kajzerica, Insako

UPAD: besplatan za članove Udruge, 50 kn za ostale posjetitelje

• Important to know

TEMA: Content marketing u službi prodaje
TKO? Partneri, članovi i prijatelji Udruge eCommerce Hrvatska
ŠTO? Razmjena iskustva i znanja; druženje
KADA? Utorak, 30. travnja, od 19:00 do 21:30 h
GDJE? Remetinečka 7, Zagreb - Kajzerica, Insako
UPAD: besplatan za članove Udruge, 50 kn za ostale posjetitelje (kotizaciju možete platiti ovdje: https://www.entrio.hr/event/ecommerce-meetup-content-marketing-u-sluzbi-prodaje-6366 )