What we're about

Een ontmoetingsplek op een hele bijzondere plek midden in Drenthe, waar inspiratie over voeding, gezondheid, beweging en schoonheid samenkomen.

Het doel van de groep is om met elkaar samen te komen en te praten over onderwerpen als gezondheid, voeding, beweging en schoonheid.

Actief meedoen in de discussie en vooral: leren van elkaar!

De groep is bedoeld voor iedereen die affiniteit heeft met gezondheid, voeding, beweging en schoonheid.

Wil jij ook meedoen, ontdekken, leren en ervaren via onze inspiratiebijeenkomsten, sport- en gezondheidsclinics? Dan ben je bij Elpine op de juiste plaats.

Upcoming events (4+)

Workshop: Elper Heatyourself session

Elpine

Ervaar op vrijdag 3 februari wat je kunt halen uit je ademhaling. Verleg je grenzen. Neem een ijsbad. Wees verbaasd over wat lichaam en geest allemaal aankunnen.
LET OP: deze datum wijkt af van ons reguliere patroon!

De begeleiding is in handen van Dick Oosterwijk (van Elpine) en Martijn Holtes (van Martijn Holtes). Martijn is een graag geziene gast, die al meerdere keren een koudetraining bij Elpine heeft verzorgd.

We starten om 18.00 uur (inloop vanaf 17.30 uur) met een lekker huisgemaakte soep door Dick.

Van 19.00 uur - 20.00 uur geven Martijn en Dick uitleg over ademhaling en ga je ervaren wat de juiste ademhaling voor je kan doen om beter om te gaan met weerstand.

Om 20.00 uur is er gelegenheid om een ijsbad te nemen, tenminste als je dat wil.

Na afloop om rond 21.00 uur staat een warme snack klaar en is er tijd om na te praten met een drankje. Eindtijd rond 22.00 uur.

Trek makkelijke kleding aan en neem badkleding, handdoek en eventueel een badjas mee.
Minimaal aantal deelnemers is 8 personen.

Ticket voor deze speciale workshop:
€40,- incl soepje en snack.

Aanmelden voor 23 januari 2023!

Elpine kampvuursessie over voedselbossen

Elpine

Op 10 maart is tijdens de kampvuursessie Femmeke Huigens onze gast. Femmeke is van de vereniging Drentse Voedselbossen. Ze komt vertellen over hoe zij bij voedselbossen betrokken is geraakt, wat het belang van voedselbossen is en hoe je er zelf eentje kunt aanleggen.

Meer informatie volgt!

De toegang voor de lezing is zoals altijd gratis. Voor de maaltijd vooraf rekenen we € 10. Laat je ons bij je aanmelding even weten of je mee-eet?

Elpine kampvuursessie: het Talentenspel

Elpine

Op deze kampvuursessie op 14 april zijn Jacqueline Tamminga en Nel Taal te gast om je te vertellen over Het Talentenspel.

Het Talentenspel is ontwikkeld door Willem Glaudemans en is een tool dat vaak gebruikt wordt bij loopbaanvraagstukken, teambuilding, relatieverdieping (zowel zakelijk als persoonlijk), leiderschapskunst en als individuele begeleiding bij zingevingsvragen.

Het helpt je om jouw talenten te ontdekken, beter te leren kennen en te zien hoe ze optimaal kunnen samenwerken. Het uitgangspunt is dat iedereen hier een missie heeft en dus ook de juiste talenten heeft gekregen om die te vervullen. Vaak hebben we wel een idee over onze talenten, maar niet van onze missie. Het Talentenspel maakt bewust wat onbewust is. Je krijgt uitzicht op jouw richting in je leven, waar je weer enthousiast JA tegen kunt zeggen.

Nadere info volgt!

De toegang voor de lezing is zoals altijd gratis. Voor de maaltijd vooraf rekenen we € 10. Laat je ons bij je aanmelding even weten of je mee-eet?

Elpine kampvuursessie over honingbijen

Elpine

DEZE LEZING IS NOG ONDER VOORBEHOUD

Onze gast tijdens de kampvuursessie op vrijdag 12 mei oktober is Dick Hakkers uit Balinge. Dick is al 40 jaar enthousiast imker. Hij gaat vertellen over de wereld van de honingbij, en in relatie daarmee over de natuur.

De honingbij komt in heel Nederland voor. Het zijn sociale dieren die samen leven in volken. Als bestuivers zorgen bijen voor een grotere variatie in vruchten en zaden. Die dienen als voedsel voor allerlei dieren en mensen. Zo zijn onze appels en peren ontstaan doordat een bestuiver haar werk heeft gedaan. Dat geldt ook voor tomaten of koffie.
Bijen zijn veel in het nieuws omdat het al jaren niet zo goed gaat met ze. Soorten zijn zeldzaam geworden of zelfs uitgestorven doordat het leefklimaat in ons land enorm is achteruit gegaan.

Dick Hakkers vertelt over en laat zien hoe hij met zijn bijenvolken omgaat. Na afloop ben je in de gelegenheid honing van Dick's bijen te proeven en eventueel te kopen.

Er"bij" zijn? Dat kan! Meld je snel aan en laat even weten of je tevoren mee-eet van de heerlijke maaltijd die Dick bereidt.

Past events (75)

Elpine kampvuursessie over inmaken & bewaren

Elpine