What we're about

Permanent Beta heeft als ondertitel “Bridging Brains, Tech and Culture”. Wij willen mensen bij elkaar brengen, kennis delen en kennis vloeibaar maken, ontmoetingen faciliteren en steentjes in vijvers gooien om beweging te creëren. Wij willen ondernemers en geeks koppelen, wij willen gesprekken en inspiratie organiseren rond grote en kleine maatschappelijke vraagstukken. Wij willen bruggen slaan tussen oud en nieuw. Permanent Beta opent ogen, verwondert, inspireert en helpt je met kennis en inspiratie over uiteenlopende onderwerpen, technische snufjes, handig apps en tips&tricks. Sprekers, helpers en verbinders gaan op regelmatige basis work-shops, presentaties en helpsessies geven. Meedoen is gratis, heb je zelf iets te delen dan horen we het ook graag.

Upcoming events (5+)

documentaire 'Kenniswerk'

Seats2meet.com Amersfoort station

We hebben 5 miljoen kenniswerkers, die allemaal kenniswerk doen in een kenniseconomie, in een kennissamenleving… Maar wat als we nu niet zo goed weten wat kenniswerk is. Als je het aan iemand vraagt, bijvoorbeeld een kenniswerker, is het antwoord toch vaak een glazige blik. In ieder geval is informatie een essentieel onderdeel van kenniswerk. Maar juist dit element blijkt vaak niet of slecht te zijn georganiseerd. Hoe komt dat en hoe lossen we dat op? 'Kenniswerk’ is het 3e deel van de documentaire trilogie van de KNVI | SOD. Na ‘Alles is informatie’ over de veranderende wereld van de informatiebeheerder en ‘TOEGANG’ over de rol van informatie in de hedendaagse maatschappij gaan we nu op zoek naar oplossingen voor doeltreffend informatiegebruik. 10.00u Inloop 10.30u Docu 'Kenniswerk' 11.30u Napraten Na de lunch kun je je vanaf 13.00u op dezelfde locatie laten onderdompelen in inspiratie op alweer de 16e Permanent Beta Dag (wel even apart inschrijven: www.meetup.com/PermanentBeta/events/[masked]).

Permanent Beta dag #16, Boeken en Podcasts

Seats2meet.com Amersfoort station

Programma: https://workflowy.com/s/schema-permanent-bet/jeuFqe7vATGj0jVk Verhalen, kennis, ervaringen... De Permanent Beta community is er dol op! Vandaar dat we deze keer een Permanent Beta dag helemaal in het teken van boeken en podcasts willen brengen. Welke toffe boeken kunnen we delen? Of heb je er een geschreven? Of ben je het van plan! Ben jij al op de hoogte van die te gekke podcast? Of heb je zelf een podcast? Welk verhaal 'moet' nu echt een keer gedeeld worden? Misschien kunnen we die uitzenden tijdens de PB dag Podcast! 22 november weet je meer, als je tenminste komt...

IN0413: Herken echte talenten met technologie

Bas van de Haterd is expert op het gebied van moderne assessment tooling. Tijdens deze bijeenkomst zal hij een inkijkje geven hoe slecht wij als mensen zijn in het (h)erkennen van talent. Met het inzetten van technologie zoals games, linguïstische analyses en micro expressies kan dit veel beter. Bas zal je deze avond laten zien hoe het mogelijk is om talenten te herkennen, beter te selecteren en op deze manier effectiever te werven. Ben jij benieuwd wat deze tools voor jou en je collega's kunnen betekenen bij het werven van nieuwe medewerkers? Vraag jij je als werkzoekende af wat de inzet van deze tools voor jou betekend? Of ben je, net als wij, gewoon geïnteresseerd in (nieuwe) toepassingen van de moderne technologie? Meld je dan aan voor deze netwerkavond. De toegang is, zoals altijd, gratis. Reserveer je plek via de knop hier rechtsboven in Meetup

Tech Tuesday

Seats2meet.com Utrecht CS

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech. Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte Techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen. Het programma is nog niet helemaal rond, maar wordt een paar weken tot een dag van te voren hieronder aangevuld. Wil je zelf invulling aan het programma geven door een sessie te faciliteren? Dat kan via https://techtuesday.miraheze.org/wiki/Call_for_speakers 19:00 - 19:30 - Meet & greet 19:30 - 20:00 - Plenary introduction & 1 minute soapbox. 20:00 - 20:55 - Listening sessions: BIOHACKING MEETUP - Biohacking on Netflix During this interactive talk we will discuss the Netflix serie 'Unnatural selection'. Link: https://www.meetup.com/biohackingNL/events/265683033 ARTIFICIAL INTELLIGENCE door Isaac Shawky CLIENT GERICHTE INNOVATIE IN DE ZORG door Paul Kunneman wat daar bij komt kijken vanuit een organisatorische en ethische dimensie. https://divetro.nl/een-bijzonder-innovatielab/ podcast: https://podcasts.apple.com/us/podcast/de-divetro-lente-podcast/id1447233331?i=1000439069237 21:00 - 21:55 - Do sessions / workshops 22:00 - Show and see new tech projects, shared technologies and have a drink together (drinks at your own cost except coffee, tea, water. Or sponsor it if you like so) Tech Tuesday is een samenwerking tussen de bewegingen van Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/wiki/Permanent_Future_Lab_Wiki), Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/) en Seats2meet.com (https://seats2meet.com/)

Past Events

Permanent Beta Playground dag #03

Seats2meet.com Amersfoort station

Photos (2,855)