Conversational Meetup

Join waitlist?

11 on waitlist

Share:
Location image of event venue

What we'll do

"OK Google, zet een Meetup over conversational design online."

Een virtuele assistent vragen of hij een event, compleet met programma online wilt zetten? Zo ver zijn we helaas nog niet, maar deze kant gaat het wel op. En hoewel de techniek die dit mogelijk maakt nog in de kinderschoenen staat, is het een trend die zich snel voortzet en steeds volwassener aan het worden is.

Wat betekent dit voor de huidige design en development teams? Tools en methodes zijn voornamelijk gebaseerd op het creëeren GUIs. Hoe zien ontwerp- en ontwikkelprocessen er uit op het moment dat conversaties die minder voorspelbaar, zichtbaar en tastbaar zijn de overhand krijgen?

We hebben de voorlopers op het gebied van voice op de Nederlandse markt uitgenodigd om hierover te komen vertellen!

==

Stijn Verhoeven (Albert Heijn) & Vera Rensink (Bol.com) - Pionieren in de wereld van voice
Winkelen met je stem: het lijkt soms nog ver weg, maar is dichterbij dan je denkt. Als pioniers in de wereld van Voice zijn Albert Heijn en bol.com vanaf het begin beschikbaar via de Nederlandse Google Assistent en Google Home. Wat hebben ze tot dusver geleerd? En wat komt er allemaal kijken bij Voice? In deze sessie delen AH en bol.com hun belangrijkste inzichten.

==

Kamil Afsar & Şahan Aydin (Q42) - Conversaties ontwerpen met Marvy
De heren van Q42 waren er in Nederland als één van de eerste bij. Inmiddels hebben ze zó veel voice projecten gedaan dat ze Marvy hebben ontwikkeld om het ontwerpprocess aanzienlijk te versimpelen en versnellen.

==

Gertjan Melgers (Hike One) - Prototyping mindset
Gertjan is een veteraan op het bebied van prototyping. De kunst van prototyping is om met zo weinig mogelijk middelen antwoord te krijgen op je vraag. Gertjan laat ons zien wat voor verschillende prototypes er zijn en hoe ze ingezet kunnen worden voor Conversational UX.

=== Schema ===

17:30 Inloop
18:00 Korte introductie
18:10 Presentatie Gertjan van Hike One
18:40 Pauze met eten en drinken 🍕🍺
19:15 Presentatie Stijn en Vera van Albert Heijn/Bol.com
19:45 Presentatie Kamil en Şahan van Q42/Marvy
20:15 Borrelen 🍻