addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Yin og Yang i et Enterprise Search prosjekt

Yin og Yang i et Enterprise Search prosjekt: Hvordan kjøre et balansert og lærende søkemotorprosjekt.

En bedriftsintern søkemotor avdekker nådeløst den kaotiske og "mørke" siden av en bedrift. Diskusjonsgrupper, festinvitasjoner, kundesøknader og feilmeldinger blir løftet opp og frem, til glede og irritasjon. Dette i motsetning til de strukturerte og "ryddige" systemene som mellomledere elsker. Et søkemotorprosjekt må håndtere denne dynamikken og usikkerheten, og kan derfor ikke kun bemannes med utviklere, men trenger også designere og strateger.

Et funn er at søkemotorprosjekter med fordel kan kjøres smidig, helt uten kravspesifikasjon. Dette krever noen justeringer for det tradisjonelle prosjektet, som Rune vil gå igjennom. Stuntintervjuer, produkteierskap og Scrummaster ledelse er tema vi vil berøre. Rune vil også argumentere for at søk gjort riktig vil bli en helt sentral komponent i bedriftens infrastruktur. Vi er kun i den spede begynnelse.

Med sin erfaring fra Telenor, FINN.no og Devoteam daVinci vil Rune Ulvnes fortelle oss hvordan et Enterprise Search prosjekt kan styres med bruk av smidig filosofi (Lean og Scrum), inkludert et eksempel fra virkeligheten.

Join or login to comment.

  • Vegard S.

    Se Rune sin presentasjon på SlideShare: Yin og yang i et enterprise search prosjekt http://slidesha.re/d6qqx3

    Neste foredrag om design av gode intranettsøk vil snart bli annonsert. Jeg gleder meg allerede :-)

    September 30, 2010

21 went

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy