addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Er gratis søk egentlig noe tess?

Fortvil ikke hvis du også har meldt deg på iPad-meetup med IxDA Oslo. Både tid og sted gjør det mulig for deg å rekke begge deler. Søk først - så nettbrett :-)

Du har akkurat brukt opp hele budsjettet på en ny løsning, men du glemte å sette av en slant til søk.

Vil en gratis søkeløsning få deg opp å kjøre, hvilke alternativer finnes med hva slags begrensninger, og hva koster det egentlig?

Mikael Svenson vil gjøre en sammenligning av rett-ut-av-boksen funksjonalitet på forskjellige gratissøkemotorer bl.a. Solr/Lucene og Microsoft Search Server Express 2010 :

 • Tid på installasjon
 • Hvordan integrere søkeresultat
 • Funksjonalitet og begrensninger
 • Muligheter for tilpasninger ved indeksering og søk

Om Mikael
Mikael har bakgrunn fra spillutvikling i Funcom, men har de siste 10 årene jobbet med ytelseskritiske løsninger innenfor mediaovervåking og enterprise search. Som potet har Mikael hatt både tekniske og ikke-tekniske roller opp igjennom årene, og interesserer seg spesielt for å finne gode løsninger for kundene. Han er ansvarlig for Microsoft-satsingen til Comperio og jobber til daglig som konsulent.

http://www.comperiose...

Foredraget varer vel en time, og det er mulig å bestille noe å spise både før og etter.

Vel møtt!

Join or login to comment.

 • A former member
  A former member

  Mitt første Oslo Enterprise Search meetup. Interesant og bra levert foredrag. Hadde dessverre ikke tid til å bli igjen og mingle, men håper å få med meg noen flere meetups senere - da med mingling :)

  November 25, 2010

 • Vegard S.

  Flott, praktisk rettet presentasjon av Mikael. Bra med spørsmål og kommentarer fra salen. Hyggelig prat over noen øl i etterkant.

  November 25, 2010

 • Thomas P.

  For meg (som har jobbet litt med SOLR og andre OSS-produkter) ble dette litt for overfladisk.
  Men jeg setter alikevel stor pris på initiativet!

  November 25, 2010

 • Jan H.

  Bra levert, Mikael. Skulle gjerne sett en sammenligning av indeksering av filsystemer og databaser også, inklusiv sikkerhet. Der er det nok adskillig større forskjeller.

  Se forresten min blog-post om emnet på http://www.cominvent.com/2010/11/12/the-solr-distros-are-coming/

  November 24, 2010

 • Sturle H.

  Dette var et artig "oppmøte". Passe lengde. Men skulle likt å sett en oppfølger av dette til neste år :-D Er gratis søk FORTSATT noe tess?

  November 24, 2010

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy